image

Britten vroegen Times om Snowden data te vernietigen

maandag 2 september 2013, 11:15 door Redactie, 1 reacties

De Britse overheid heeft de New York Times gevraagd om kopieën van documenten die het van klokkenluider Edward Snowden ontving te vernietigen. Het verzoek aan de hoofdredacteur zou zijn gedaan door een functionaris van de Britse ambassade in Washington D.C. Dat laten bronnen tegenover persbureau Reuters weten.

Het verzoek van de functionaris werd door hoofdredacteur Jill Abramson met stilte beantwoord. De Britten waren van plan om de Times nogmaals om een reactie te vragen, maar zouden dat nooit hebben gedaan. De Britse ambassade stelt in een verklaring dat het geen verrassing is dat het iemand benadert die over een deel van deze gegevens beschikt.

Staatsveiligheid

"We hebben een getuigenverklaring aan het Britse gerechtshof overhandigd waarin wordt uitgelegd waarom we de kopieën van 58.000 gestolen inlichtingendocumenten proberen te beveiligen, om de openbare en onze nationale veiligheid te beschermen", aldus de Britse woordvoerder.

Reacties (1)
02-09-2013, 11:18 door Anoniem
De Britse overheid heeft de New York Times gevraagd om kopieën van documenten die het van klokkenluider Edward Snowden ontving te vernietigen.

"Of course we will destroy the copies. Wait a moment so we can make them."

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.