image

Schotse politie krijgt cursus digitaal rechercheren

maandag 2 september 2013, 11:36 door Redactie, 0 reacties

Om Schotse politieagenten te helpen bij het aanpakken van cybercrime biedt een Schotse universiteit een cursus digitaal rechercheren aan. De week durende Digital Investigator cursus van de Edinburgh Napier University behandelt internetvaardigheden zoals het traceren van instant messaging en phishingaanvallen en het opslaan en analyseren van webverkeer

De training zal politieagenten daarnaast ook bijscholen over de nieuwste dreigingen, wat ook moet helpen bij het verzamelen van elektronische informatie om politieonderzoeken te ondersteunen en het creëren van "veiligere virtuele gemeenschappen", aldus de aankondiging van de universiteit.

Uitdaging

"We bieden onderzoekers uitgebreide kennis van netwerkinfrastructuren en de bijbehorende bewijssporen. Schotland moet deze professionals opleiden om de risico's van internet aan te pakken", zegt professor Bill Buchanan. Hij krijgt bijval van het hoofd van de Schotse cyberpolitie, die stelt dat de snelle ontwikkelingen op internet een grote uitdaging voor opsporingsdiensten zijn.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.