image

FBI waarschuwt 360.000 eigenaren besmette pc's

dinsdag 24 april 2012, 10:47 door Redactie, 2 reacties

De FBI is een nieuwe campagne begonnen om 360.000 mensen te waarschuwen van wie de computer met DNS-malware is besmet. Het gaat om de DNS Changer trojan, waarvan het botnet vorig jaar door de FBI uit de lucht werd gehaald. Eenmaal actief op de computer werden de DNS-instellingen aangepast. Het Domain Name System (DNS) bepaalt via welke servers websites worden opgevraagd en bezocht. Normaal worden hiervoor de DNS-servers van de internetprovider gebruikt, maar DNS Changer veranderde dit in de DNS-servers van de criminelen achter de malware.

Bij de actie tegen het botnet werden de servers van de criminelen uiteindelijk vervangen door de DNS-servers van het ISC. Die worden op 9 juli uit de lucht gehaald, waardoor de 360.000 besmette computers geen websites meer kunnen bezoeken.

Waarschuwing
In verband met de malware werden zes Estse mannen aangehouden. De eerste werd vorige week aan de Verenigde Staten uitgeleverd.

De FBI greep die gelegenheid aan om mensen nogmaals te waarschuwen dat ze hun DNS-instellingen moeten controleren. Daarbij wordt gewezen naar de website van de DNS Changer Working Group, die allerlei informatie geeft, onder andere over het controleren en aanpassen van de DNS-instellingen.

Reacties (2)
24-04-2012, 13:52 door spatieman
right.
beetje laat niet ?
25-04-2012, 02:14 door Anoniem
Waarom maken ze zo'n ophef? Nergens voor nodig. Als ze geen DNS meer hebben is dat maar zo. ISP's hebben ruim voldoende tijd gehad er iets aan te doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.