image

1000 besmette Nederlandse pc's voor 160 euro aangeboden

woensdag 4 september 2013, 12:05 door Redactie, 2 reacties

Besmette computers uit Canada, Verenigde Staten en Nederland leveren cybercriminelen het meest op. Op de zwarte markt voor cybercriminelen zijn verschillende partijen actief die grote hoeveelheden geïnfecteerde computers aanbieden. Beveiligingsonderzoeker Dancho Danchev ontdekte zo'n aanbieder, die besmette machines uit een specifiek land per duizend stuks verkoopt.

1000 Canadese computers leveren met 250 dollar het meest op, gevolgd door de Verenigde Staten waar een zelfde aantal machines 230 dollar kost. Nederlandse pc's moeten 210 dollar opleveren, omgerekend 160 euro. Daarnaast is het ook mogelijk om Russische, Kazachstaanse en Oekraïense computers te kopen.

Aandacht

Het zijn echter de aangeboden Russische en Oost-Europese computers die Danchev doen verbazen. Lange tijd besloten cybercriminelen die vanuit deze regio's opereerden geen computers uit deze regio te infecteren of verkopen, om zo de aandacht van lokale politie en opsporingsdiensten te vermijden. Door "hebzucht" en een steeds concurrerende markt zouden de cybercriminelen proberen om zich op deze manier te onderscheiden, aldus de onderzoeker.

Image

Reacties (2)
04-09-2013, 22:34 door Anoniem
je kan dit soort bots veel goedkoper krijgen, al vanaf 1k mix voor 10$ of soms zelfs minder.
05-09-2013, 10:57 door Anoniem
Door Anoniem: je kan dit soort bots veel goedkoper krijgen, al vanaf 1k mix voor 10$ of soms zelfs minder.

En wat doe je er dan mee? Botkill en uninstall je ze of ddos je ermee? .....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.