image

Biometrische armband gebruikt hartslag als wachtwoord

woensdag 4 september 2013, 13:09 door Redactie, 5 reacties

Een Canadees bedrijf zegt een nieuwe manier te hebben ontwikkeld waardoor gebruikers via hun hartslag op een smartphone of computer kunnen inloggen. De Nymi van Bionym is een armband die de hartslag meet en als alternatief voor wachtwoorden en pincodes wordt aangeboden.

Elk mens zou namelijk een unieke hartslag hebben waar de Nymi gebruik van maakt. De armband beschikt over een sensor, die zodra aangeraakt de gebruiker identificeert en op een geregistreerd apparaat laat inloggen. Volgens de ontwikkelaars is er sprake van drie factoren: de armband, het elektrocardiogram (ECG) van de gebruiker en een aparte app, die voor iOS, Android, Windows en Mac OSX zal verschijnen.

De Nymi kan sinds gisteren worden besteld voor een bedrag van 79 dollar, maar zal begin 2014 worden geleverd. Nadat de eerste 25.000 armbanden zijn verkocht zal de armband 99 dollar gaan kosten.

Reacties (5)
04-09-2013, 13:21 door Anoniem
Het gaat wel vér, dat geilen op biometrie. Waar de meesten onder ons nog tenminste tien vingers en wel twee oogballen hebben, heb je echt maar één hart. En dus dan ook maar één wachtwoord. Voor alles.

Biometrie, zeg gewoon nee.
04-09-2013, 16:15 door Argot
In feite werkt dat precies hetzelfde als een gewoon wachtwoord; je hartritme wordt omgezet naar een digitale code die als wachtwoord fungeert.
Het voordeel van een normaal wachtwoord is dat je het te allen tijde kunt wijzigen. Maar biometrische data is nooit te wijzigen en lijkt me daarom absoluut onveilig.
En zoals Anoniem 13:21 al schreef, is het niet verstandig om voor alles één en hetzelfde wachtwoord te gebruiken.
04-09-2013, 16:57 door Anoniem
Houdt het dan in, dat als ik dood ben niet meer kan inloggen!? Ohhh neee
05-09-2013, 08:36 door Anoniem
En als je dan t.g.v. een hartziekte opeens een ander patroontje hebt, moet je natuurlijk je wachtwoord wijzigen. Wél eerst even je oude wachtwoord ingeven??????
05-09-2013, 09:13 door [Account Verwijderd]
@ Gisteren, 16:57 door Anoniem

Dat valt wel mee, vroeger zat je op je wolk met een harp.
Tegenwoordig mag je kiezen tussen een tablet met Android of een Ubuntu laptop.

Maar als je in de hel komt, ja dan wordt het helaas Windows. ;-0
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.