image

PGP-bedenker lanceert versleutelde chat app voor Android

woensdag 4 september 2013, 14:45 door Redactie, 2 reacties

Het Amerikaanse bedrijf dat door PGP-bedenker Phil Zimmermann en twee Navy SEALS werd opgericht heeft officieel een app aangekondigd waarmee Androidgebruikers versleuteld met anderen kunnen communiceren. Silent Text voor Android verscheen in augustus al op Google Play, maar is nu officieel aangekondigd.

"De meedogenloze surveillance en spionage door staten, commerciële en criminele actoren wereldwijd demonstreert kwetsbaarheden in mobiele communicatie waar topbestuurders, overheidsfunctionarissen en anderen op vertrouwen", zegt Silent Circle CTO Jon Callas.

Encryptie

Via de diensten die Silent Cricle biedt zouden gebruikers zeker weten dat ze privé met elkaar kunnen communiceren. Silent Text voor Android biedt verschillende opties, zoals een "Burn Notice" waarmee berichten na een bepaalde tijd vernietigd worden. Bij de versleutelde communicatie tussen gebruikers worden er geen sleutels op de servers van Silent Circle opgeslagen, maar alleen op de apparaten zelf.

Daardoor zouden alleen gebruikers die versleuteld met elkaar communiceren de inhoud van de berichten kunnen lezen. Verder is het mogelijk om bestanden tot 100MB versleuteld met elkaar uit te wisselen. Silent Text is onderdeel van het abonnement dat het beveiligingsbedrijf aanbiedt en 10 dollar per maand kost.

Image

Reacties (2)
05-09-2013, 09:53 door Anoniem
Ik gebruik al tijden, tot tevredenheid, Xabber
Daar zit OTR standaard al ingebakken.
05-09-2013, 22:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.