image

Tor-netwerk kraakt onder verdubbeling van gebruikers

woensdag 4 september 2013, 15:07 door Redactie, 5 reacties

De nog altijd onverklaarde verdubbeling van het aantal Tor-gebruikers vormt een gigantische belasting op het anonimiseringsnetwerk, zo laten de ontwikkelaars weten. Tor is een netwerk waarmee internetgebruikers hun IP-adres kunnen verbergen en gecensureerde websites kunnen bezoeken.

Het wordt onder andere door activisten, journalisten en mensen in landen met totalitaire regimes gebruikt. Eind augustus was er opeens een gigantische groei zichtbaar waarbij het aantal gebruikers verdubbelde en de 1,2 miljoen gebruikers passeerde. Er werd gedacht dat dit zou samenhangen met alle berichtgeving rond het afluisteren door de NSA of de lancering van de Pirate Browser, een speciale browser van Torrentsite The Pirate Bay die ook van het Tor-netwerk gebruik maakt.

Verbindingen

Volgens sommigen wordt de groei veroorzaakt door een botnet dat het Tor-netwerk gebruikt om met besmette computers te communiceren. "De gigantische toename van nieuwe gebruikers die halverwege augustus begon zorgt ervoor dat de limiet van het huidige Tor-netwerk en software in zicht zijn", aldus Lunar van het Tor Project.

Verschillende beheerders van Tor-relays zeggen inmiddels dat ze niet meer verbindingen aankunnen. Het aantal Tor-gebruikers is inmiddels de 2 miljoen gepasseerd, zo blijkt uit de statistiekenpagina.

Image

Reacties (5)
04-09-2013, 15:09 door pierce07
Ten onder aan het eigen succes...
04-09-2013, 15:42 door Anoniem
Tijd voor anoniem geld (Chaumian cash) om relays fooien te geven.
04-09-2013, 17:47 door Anoniem
Is het een idee om iedereen die TOR gebruikt ook automatisch (desnoods een gedeelte van de tijd) een Exit te laten zijn?
04-09-2013, 18:34 door Anoniem
daar er veel tor clients op geïnfecteerde machines wordt aangetroffen vermoed ook ik: zombie pc's
04-09-2013, 18:51 door Anoniem
Hmm zeer apart dat een organisatie, hackers of overheid in het midden gelaten een dergelijke groei aan clients te weeg kan brengen. Wat is de kans dat bij die nieuwe aanmeldingen ook organisaties als universiteiten of bedrijven zitten waar je onderzoek naar de oorzaak zou kunnen instellen? Ik snap dat de groei in het aantal verbindingen het netwerk plat legt mijn zijn eigen interne vorm van een DDoS. Zou dat het doel ook zijn of niet?
Is er naast het de groei in het aantal clients ook een duidelijke groei in het netwerk verkeer zichtbaar of zouden het alleen maar actieve nodes zijn.en zijn dit dan ook relay nodes?

Al met vind ik de informatie toch nog wel heel schaars en zou meer informatie ook meer duidelijkheid achter de reden van de groei schapen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.