image

Politie arresteert man wegens digitaal kinderlokken

woensdag 4 september 2013, 15:48 door Redactie, 1 reacties
Laatst bijgewerkt: 05-09-2013, 09:44

De Brabantse politie heeft een 31-jarige man uit het Zuid-Hollandse Rijswijk gearresteerd wegens "grooming", het verleiden van minderjarigen via internet. De man had via Facebook contact gelegd met het minderjarige meisje. Het tweetal gaf aan dat ze verkering hadden.

De moeder van het minderjarige meisje schakelde de politie in nadat ze erachter was gekomen. De verdachte kon worden gearresteerd toen hij op een afspraak met het minderjarige meisje verscheen. Tijdens het onderzoek bleek dat het meisje en de man elkaar al eerder hadden ontmoet. "De verdachte wist dus dat het om een minderjarig meisje ging", aldus de politie.

Grooming

Na zijn aanhouding heeft de politie de computerapparatuur van de verdachte in beslag genomen. Volgens de politie is er sprak van grooming, wat ook online kinderlokken wordt genoemd, wanneer een volwassene via het internet met een minderjarige contact aanknoopt met doel het hebben van seks met de jongere.

Reacties (1)
04-09-2013, 16:23 door Anoniem
Nou, grooming is wel iets meer dan alleen digitaal kinderlokken hoor. Grooming houdt ook in dat het slachtoffer afhankelijk wordt gemaakt van de dader, hetzij emotioneel hetzij financieel en dat de dader daarvoor een tegenprestatie verwacht. Op deze wijze komen veel minderjarigen in de prostitutie terecht, soms ook met medeweten en medewerking van de ouders, waar vervolgens hele ladingen 'eerzame huisvaders' gewoon overheen gaan zonder enig besef wat ze daarmee aanrichten.
Ik hoop echt dat de Brabantse Politie verder gaat spitten want vaak vormen dit soort criminelen een netwerk of willen nog wel eens in opdracht van een criminele organisatie werken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.