image

Rusland geeft reisadvies aan hackers

woensdag 4 september 2013, 16:30 door Redactie, 2 reacties

De Russische autoriteiten hebben een waarschuwing afgegeven voor mensen die naar landen willen reizen die een uitleveringsverdrag met de Verenigde Staten hebben. Het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken volgt na de aanhouding van verschillende personen die door de VS wegens cybercrime werden gezocht.

Het gaat onder andere om Alexander Panin die in de Dominicaanse Republiek werd aangehouden en Maxim Chukharev die door de autoriteiten in Costa Rica werd opgepakt. Panin is een programmeur die van fraude met internetbankieren wordt verdacht, terwijl Chukharev betrokken zou zijn geweest bij het witwassen van geld via het digitale betaalplatform Liberty Reserve.

Thuisblijven

Volgens de Russische autoriteiten zijn de rechtszaken van de mensen die "ontvoerd" en aan de Verenigde Staten zijn uitgeleverd vooringenomen en gebaseerd op dubieus bewijs, dat meestal tot een onterechte veroordeling met een lange gevangenisstraf leidde. Zo werd wapenhandelaar Viktor Bout in de VS tot een gevangenisstraf van 25 jaar veroordeeld. "Een onterechte veroordeling", aldus de Russen.

"In deze omstandigheden adviseert het Russische Ministerie van Binnenlandse Zaken dat Russische burgers niet naar het buitenland afreizen, met name naar landen die uitleveringsverdragen met de Verenigde Staten hebben, als er een redelijk vermoeden bestaat dat Amerikaanse opsporingsdiensten iets tegen ze hebben", laat de waarschuwing weten.

Reacties (2)
05-09-2013, 10:19 door fransdb
Hm, Rusland neemt het niet zo nauw met de eigen burgers (geen/gefabriceerd bewijs). Maar als de VS iets doen, dan is dat dus fout. Begin van het zichtbaar worden van de reeds langer aan de gang zijnde hernieuwde "koude oorlog"?
05-09-2013, 13:15 door mvh69
Door fransdb: Hm, Rusland neemt het niet zo nauw met de eigen burgers (geen/gefabriceerd bewijs). Maar als de VS iets doen, dan is dat dus fout. Begin van het zichtbaar worden van de reeds langer aan de gang zijnde hernieuwde "koude oorlog"?
Ik ben het helemaal met je eens als je stelt dat de russen bepaald geen lieverdjes zijn , maar ik vind de VS op dit moment toch echt wat gevaarlijker. Al is het alleen al omdat ze zich voordoen als de "redder" van de wereld.
Nu willen ze weer zonder degelijk bewijs syrie aanvallen , en mogelijk tegen elke vorm van internationaal recht in zonder de VN. Blijkbaar niets geleerd van iraq waar de massa vernietigings wapens nooit gevonden zijn.

ps. die gifgas aanval was natuurlijk gruwelijk , net zoals het gebruik van die brandbommen op burgers , maar die waarschijnlijk toekomstige aanval van de VS gaat die burgers daar echt niet helpen (jammergenoeg) Bovendien zijn er in turkije al rebellen uit syrie opgepakt met dat zelfde sarin gas.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.