image

"Iran rekruteert hackers voor aanval op VS"

donderdag 26 april 2012, 09:09 door Redactie, 3 reacties

Iran zou een leger van hackers rekruteren om het Amerikaanse elektriciteitsnetwerk, watervoorziening en andere kritiek infrastructuur aan te vallen. Daarvoor zullen beveiligingsexperts vandaag het Amerikaanse Congres waarschuwen. "Onderdelen van de Iraanse Revolutionaire Garde hebben openlijk gezocht naar hackers voor het oprichten van een religieus gemotiveerd cyberleger", aldus Frank Cilluffo, directeur van het Homeland Security Policy Institute van de George Washington University.

Er vinden vandaag twee hoorzittingen plaats over het digitale gevaar dat Iran kan vormen. Naast het rekruteren van hackers door de Revolutionaire Garde, zou de extremistische Basij militie worden betaald om cyberoperaties voor het Iraanse regime uit te voeren, laat Cilluffo tegenover de Washington Times weten.

Cyberwapens
Hij krijgt bijval van Ilan Berman. Die stelt dat het Iraanse regime de afgelopen drie jaar zowel in defensieve als offensieve middelen voor cyberspace heeft geïnvesteerd. Daarbij is het land niet alleen afhankelijk van de kennis van Iraanse hackers. Volgens Cilluffo is er namelijk een levendige handel van 'cyberwapens' op het internet. "Vijanden hoeven niet de middelen te hebben, intentie en geld zijn voldoende."

Onlangs riep Microsoft beveiligingschef Roger Halbheer nog op om te stoppen met het gebruik van termen als cyberwapens. "Analogieën uit de militaire wereld werken niet. Ik ben dol op analogieën, maar alleen als ze werken. Hier falen ze. Het is nog erger, ze leiden tot de verkeerde conclusies. Ik heb politici gehoord die cyberwapens willen reguleren. Hoe wil je een verzameling van regels code reguleren?"

Reacties (3)
26-04-2012, 09:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-04-2012, 10:46 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-04-2012, 11:17 door Anoniem
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.