image

Windows Defender Offline jaagt op rootkits

vrijdag 27 april 2012, 11:29 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft een aantal dagen geleden de officiële versie van Windows Defender Offline gelanceerd, die onder andere rootkits en andere nare malware van Windows-computers moet verwijderen. "Soms installeren kwaadaardige en andere potentieel ongewenste software, waaronder rootkits, zich op je pc. Dit kan gebeuren als je verbinding met internet maakt of programma's van een cd, dvd of andere media installeert. Eenmaal op je pc, kan deze software meteen draaien, of draait het op onverwachte momenten. Windows Defender Offline helpt je bij het verwijderen van dit soort lastig te vinden kwaadaardige en potentieel ongewenste programma's", aldus de beschrijving.

De software, die op de Windows 8-versie van Windows Defender gebaseerd zou zijn, gebruikt alleen signatures om malware te herkennen. De bètaversie van Windows Defender Offline verscheen in december. Zowel de 32- als 64-bit versie zijn vanaf deze pagina te downloaden.

De verwijdertool is ongeveer 250MB groot en draait vanaf cd, dvd of USB-stick. Microsoft adviseert om Windows Defender Offline vanaf een computer te downloaden die niet met malware besmet is.

Reacties (2)
27-04-2012, 12:47 door Anoniem
"Microsoft adviseert om Windows Defender Offline vanaf een computer te downloaden die niet besmet is". Je weet nooit of een pc met malware besmet is,ja als er hele rare dingen gebeuren,maar je gebruikt zo'n scanner nou juist om je pc te controleren.Op een niet besmette pc hoef je dit programma niet te gebruiken.Je kunt deze tool wel downloaden op een vanaf een pc van bijv. een vriend,of je broer,maar hoe weet je of die pc wel veilig is en ook niet besmet is,zeker als de pc in hetzelfde huis,op hetzelfde netwerk werkt?
29-04-2012, 13:43 door Anoniem
*zucht*
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.