image

KLPD en SOCA pakken criminele websites aan

vrijdag 27 april 2012, 14:22 door Redactie, 9 reacties

Het KLPD, het Britse SOCA en verschillende andere politiediensten hebben samen tientallen websites aangepakt die criminelen gebruikten om gestolen creditcardgegevens en inloggegevens voor internetbankieren op aan te bieden. Op de websites werden Automated Vending Carts (AVC’s) gebruikt, zodat de criminelen eenvoudig en snel grote hoeveelheden gegevens konden verkopen. Deze e-commerce platformen zouden op wereldwijde schaal creditcardfraude ondersteunen

"Tijdens de afgelopen anderhalf jaar zijn criminelen steeds vaker e-commerce platformen gaan gebruiken om de verkoop van gestolen gegevens te faciliteren", aldus het Britse Serious Organised Crime Agency (SOCA). De politiedienst hield het gebruik van AVC's door cybercriminelen al geruime tijd in de gaten. Daarbij werd samengewerkt met het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), de Duitse BKA, Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken, de Australische federale politie, Roemeense politie en FBI.

Webwinkels
De politiediensten wisten 2,5 miljoen gestolen persoonlijke en financiële gegevens aan financiële instellingen door te geven. Die konden hierdoor misbruik voorkomen. Volgen SOCA hadden criminelen met de doorgespeelde gegevens voor 600 miljoen euro kunnen frauderen.

In samenwerking met de FBI en het Amerikaanse ministerie van Justitie werden 36 "criminele webwinkels" gesloten. Daarnaast zijn verschillende personen gearresteerd die via de winkels gegevens hadden gekocht en zijn verschillende computers in beslag genomen die de fraude faciliteerden.

Reacties (9)
27-04-2012, 14:32 door Anoniem
Eigenaar: http://cvvplaza.com

Alle geregistreerde accounts op mijn webshop zijn versleuteld.
en alle creditcard gegevens zijn gesaved op een andere SQL server.

Wij zullen weer online komen !
Zo snel mogelijk !


Met vriendelijke groet,
The cvvplaza support team
rebitclown80@hotmail.com
27-04-2012, 15:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-04-2012, 15:09 door Zipper306
Heel er slim om je emailadres te vermelden, je zit zeker te wachten op SPAM ???
27-04-2012, 15:40 door Anoniem
Door Zipper306: Heel er slim om je emailadres te vermelden, je zit zeker te wachten op SPAM ???

Pas op voor deze vissersboot :-)
27-04-2012, 16:11 door Anoniem
webshop + hotmail adres... zegt wel weer genoeg
27-04-2012, 16:38 door Anoniem
Oppakken,alle pc's en aanverwante apparatuur (ook smartphones) in beslag nemen (en niet meer teruggeven),tenminste 3 jaar celstraf en een verbod op toegang tot en gebruik van computers,mobieltjes (in het bijzonder smartphones),en internet met registratie op een zgn. zwarte lijst (deze mensen krijgen wat mij betreft bij geen enkele internetprovider nog een aansluiting) voor tenminste 5 jaar, en nog meer fraais zoals een meldingsplicht elke week melden op politiebureau,onaangekondigde huisbezoeken door de politie&reclassering,en nog meer fraais zoals alle schade aan de slachtoffers vergoeden,o.m. door beslaglegging op huizen en goederen,voertuigen en banksaldi in binnen-en buitenland.En dat moeten ze doen met zo'n beetje alle cybercriminals.
27-04-2012, 18:36 door Anoniem
Door Anoniem: webshop + hotmail adres... zegt wel weer genoeg

Wat zegr het dan vraagt de leek..
27-04-2012, 22:41 door Anoniem
Hoi,

Ik begrijp jullie comments, ik hou overal rekening mee bijvoorbeeld: ik gebruik nu socks van mijn eigen geinfecteerde bots ( only rusland ) + VPN via een dedicated bulletproof server ergens in panama.

Al mijn geregistreerde gebruikers zullen hier niet de dupe van worden.

cvvplaza is verhuist naar: http://cvvplaza.su
- Binnenkort Online

Met vriendelijke groet,
The cvvplaza support team
rebitclown80@hotmail.com
29-04-2012, 13:51 door Anoniem
die .su domein ( http://nl.wikipedia.org/wiki/.su ) wordt je daar niet van afgeschopt dan ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.