image

FBI waarschuwt voor Syrische hacktivisten

vrijdag 6 september 2013, 16:47 door Redactie, 0 reacties

De FBI heeft een memo verstuurd waarin de opsporingsdienst waarschuwt voor het Syrian Electronic Army (SEA). Het gaat hier om een groep hacktivisten die loyaal aan het regime van de Syrische leider Bashar al-Assad is en in 2011 na de eerste anti-overheidsprotesten zou zijn opgericht.

De afgelopen maanden wist het SEA vaak op zeer eenvoudige wijze Twitteraccounts over te nemen, websites te defacen zelfs de DNS-instellingen van verschillende grote websites te wijzigen. Zo waren er succesvolle phishingaanvallen tegen registrar Melbourne IT, aanbevelingsdienst Outbrain, chatdienst Viber en de Britse krant The Guardian, mediabedrijf Thomson Reuters en satirische website The Onion.

De FBI adviseert ontvangers van de memo, die ongeclassificeerd is, om het netwerkverkeer goed in de gaten te houden en gepaste maatregelen te nemen om de netwerkveiligheid op orde te houden. "Als je verdacht of kwaadaardig verkeer of netwerkgedrag detecteert, neem dan direct contact op met je lokale FBI Cyber Task Force of de FBI CyWatch", besluit de memo.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.