image

Oracle geeft Mac-gebruikers voortaan direct Java-updates

maandag 30 april 2012, 10:19 door Redactie, 0 reacties

Om een einde aan de updateproblemen van Apple te maken, heeft Oracle besloten Mac-gebruikers met Java voortaan direct van updates te voorzien, zodat die niet weken hoeven te wachten. Apple heeft een geschiedenis van het zeer lang wachten met het uitbrengen van Java-updates. De Flashback-malware die de afgelopen weken 700.000 Macs wist te besmetten maakte daar ook misbruik van. Een aantal dagen waren alle Mac-gebruikers met Java kwetsbaar voor de malware, omdat Apple een bekend lek in Java pas na zeven weken patchte. En dit is niet de eerste keer dat Java-updates weken later verschijnen.

Cyclus
Op Windows en Linux is Oracle verantwoordelijk voor het uitbrengen van beveiligingsupdates, maar voor Mac OS X doet Apple dit zelf. Terwijl Windows- en Linux-gebruikers halverwege februari de meest recente update ontvingen, verscheen die voor Mac OS X tussen 3 en 12 april. Veel beveiligingsexpert adviseerden Mac-gebruikers dan ook om Java te verwijderen.

Hoewel er volgens Henrik Stahl, Oracle's senior director Product Management voor het Java-platform nog wel het nodig moet gebeuren, gaat Oracle gebruikers nu direct van updates voorzien. "Toekomstige releases van de Oracle JDK en JavaFX voor Mac zullen de normale JDK releasecyclus volgen, met vier tot zes releases elk jaar."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.