image

Tor doopt Firefox om tot TorBrowser

maandag 30 april 2012, 10:36 door Redactie, 1 reacties

Het Tor Project heeft een nieuwe versie van de software uitgebracht waarmee internetgebruikers anoniem kunnen internetten. De Tor Browser Bundle bestaat uit verschillende programma's om de anonimiteit op het internet te beschermen. Firefox was altijd een standaard onderdeel van de bundel. Het voordeel hiervan is dat er geen verdere installatie nodig is. Daardoor is de Tor Browser Bundle direct vanaf USB-stick of andere mediadrager vanaf de meeste computers te starten.

Gebruikers
Voor sommige gebruikers die Firefox al op hun computer hadden geïnstalleerd zorgde dit voor verwarring. "Een gebruiker heeft meerdere iconen die er als Firefox uitzien - welke biedt anonimiteit?", aldus Tor-ontwikkelaar Jacob Appelbaum. Hij merkt op dat de browser in sommige gevallen, zoals op Linux, niet als Firefox wordt aangeboden.

"Het is niet duidelijk hoe vanuit een branding standpunt gezien een gebruiker met verschillende platformen leert omgaan. De problemen met de gebruikerservaring komt vooral door gebruikers die niet weten wat Tor wel en niet voor ze doet."

Daarom heeft het Tor Project de aanwezige Firefox-versie omgedoopt tot TorBrowser, waardoor die eenvoudiger van de normale Firefox te onderscheiden is. Tevens is Tor nu ook in het Vietnamees en Koreaans beschikbaar.

Reacties (1)
02-05-2012, 08:49 door Anoniem
Toch goed om te weten dat Tor dus mede betaald is door de NSA... Anoniem met tor = hoax.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.