image

Professor moest NSA-gerelateerde blogposting verwijderen

dinsdag 10 september 2013, 14:54 door Redactie, 0 reacties

Een Amerikaanse cryptografieprofessor die een uitgebreide blogposting schreef over de onthullingen dat de NSA versleuteld internetverkeer kan kraken, kreeg van zijn universiteit de opdracht het artikel te verwijderen. Matthew Green doceert aan de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore.

Volgens de Amerikaanse inlichtingendienst NSA is het één van de Centers of Academic Excellence op het gebied van Information Assurance. Green schreef vorige week een lang artikel over de werkzaamheden van de NSA en hoe het bestaande cryptografische systemen zou kunnen kraken.

De blogposting was volgens andere experts een absolute 'must read'. De Johns Hopkins Universiteit had echter een andere mening. Een paar dagen na publicatie van de posting stuurde de decaan van Green een e-mail met het verzoek om alle kopieën van de blogposting van de universiteitsservers te verwijderen.

NSA-logo

De professor had echter ook een kopie op Google Blogger staan. Na contact met de universiteit werd duidelijk dat iemand van de universiteit de blogposting had ontdekt en bepaalde dat die naar vertrouwelijke documenten linkte. Ook bevatte de blogposting het NSA-logo, wat niet zou zijn toegestaan. Green verwijderde zijn blog van de universiteitsserver en haalde ook het NSA-logo weg.

In een verklaring stelt de universiteit dat na verder onderzoek bleek dat het materiaal waar Green naar wees in de media was gepubliceerd. Aangezien hij het NSA-logo had verwijderd mocht de professor de blogposting weer op de universiteitsservers plaatsen. Het verzoek om de blogposting te verwijderen zou niet van de overheid afkomstig zijn geweest. Waar het verzoek wel vandaan kwam wordt nog onderzocht.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.