image

PayPal onthult hands-free betalen via Bluetooth Low Energy

dinsdag 10 september 2013, 15:43 door Redactie, 4 reacties

Om sneller en gemakkelijker te betalen heeft PayPal een nieuwe toepassing ontwikkeld, waarmee het mogelijk is om 'hands-free' te betalen, zonder dat consumenten hun portemonnee of creditcard op zak hebben. Zelfs het aanraken van de telefoon is niet meer vereist. De oplossing heet PayPal Beacon.

Bij de ontwikkeling van PayPal Beacon wilde de betaaldienst een betaalmethode die gebruiksvriendelijker dan een creditcard zou zijn. Er werd onder andere met geolocatie geëxperimenteerd, dat gps en wifi gebruikt. Deze oplossing voldeed vanwege de vereiste ontvangst van het telefoonsignaal op binnenlocaties en het batterijverbruik niet aan de gestelde eisen.

Bluetooth Low Energy

Als alternatief werd er naar Bluetooth Low Energy (BLE) gekeken. Via deze technologie kunnen verbonden apparaten naadloos met elkaar communiceren, terwijl het energieverbruik zeer laag blijft. De ontwikkelaars van PayPal ontwikkelden een oplossing waarbij de gebruiker geen app hoeft te openen, er geen gps is vereist en zelfs een telefoonsignaal niet noodzakelijk is. Dit kan vooral een probleem zijn in winkels met dikke betonnen muren.

Via PayPal Beacon kunnen klanten bepalen of ze de betaling willen bevestigen of dat een volledige 'hands-free' betaling gewenst is. In dit laatste geval checkt de klant in zodra hij de winkel binnenloopt. De foto van de klant verschijnt vervolgens op het scherm van de kassa. Om te betalen volstaat vervolgens een verbale bevestiging.

Privacy

De betaaldienst benadrukt dat het de privacy van klanten zeer belangrijk vindt en dat PayPal Beacon niet continu de locatie monitort. Zodra een klant een winkel binnenloopt en incheckt wordt er geen informatie naar PayPal of de winkel gestuurd. Dit gebeurt alleen bij het betalen. In het vierde kwartaal van dit jaar vindt er een test met PayPal Beacon plaats, waarna volgend jaar de volledige uitrol volgt.

Reacties (4)
10-09-2013, 17:19 door Anoniem
Ik denk dat ik toch maar liever geld uit mijn portemonnaie vis...
10-09-2013, 18:54 door Anoniem
Ik zou dit niet aandurven met al die twijfelachtige gratis programmatjes op mijn telefoon.
10-09-2013, 19:28 door Anoniem
"Sneller en gemakkelijker te betalen" voor wie?

Contant in de hand heeft hele bekende en begrijpbare failure modes, terwijl alles wat electronisch is, in feite een zwarte doos is voor de gebruiker. Hier wordt zelfs expres op aangestuurd want dan geef je makkelijker meer uit--en is het voor anderen makkelijker te volgen wat je doet met je geld, in alle opzichten. Doe jezelf een lol, en blijf lekker contant betalen. Beter voor je omgeving ook, want dan help je contant langer in circulatie blijven.
17-09-2013, 16:40 door Whacko
Verbale bevestiging als je ingecheckt bent? dus de Cassiere ziet jouw foto op de kassa en kan dus gewoon betalingen akkoorderen door jouw gezicht aan te klikken?
NEVER gonna use this...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.