image

Apple blokkeert onveilige versies Flash Player

woensdag 11 september 2013, 11:56 door Redactie, 2 reacties

Vanwege beveiligingsproblemen met oudere versies van Adobe Flash Player, heeft Apple besloten om alle versies van de browserplug-in voor versie 11.8.800.94 te blokkeren. Gisteren bracht Adobe een nieuwe versie van Flash Player uit met het versienummer 11.8.800.168.

Versie 11.8.800.94 verscheen op 9 juli en verhielp drie beveiligingslekken. De update van gisteren loste vier kwetsbaarheden op. Mac-gebruikers kregen van Adobe het advies om deze update binnen 72 uur te installeren.

Melding

Gebruikers met een versie ouder dan 11.8.800.94 krijgen in Safari de melding "Blocked Plug-in" te zien. Als hierop wordt geklikt verschijnt een melding met "Adobe Flash Player is out of date". Vervolgens krijgt men de optie om een nieuwere versie van Flash Player te downloaden of de melding weg te klikken. In dat geval verdwijnt de melding maar blijft plug-in geblokkeerd.

Image

Reacties (2)
11-09-2013, 12:48 door Anoniem
Deze melding zal je alleen krijgen bij Safari versies op supported OSX-en of supported Safari versies (dus niet op OSX 10.5 en ouder).

Verder vind ik dit een zeer onhandige beslissing van Apple, want het opent opnieuw deuren voor Phishing misbruik zoals bekend van de Flashback / FlashFake Malware.
Die malware maakte namelijk gebruik van verwarring bij de gebruiker die dan een programma (de malware) downloadde die geen Flash betrof.

Elke webdesigner kan een soortgelijke pop up of gelijksoortig plaatje met een link eronder genereren; download Flash (!) met een malware link eronder /erachter verstopt. Waarbij het hele plaatje als één link fungeert en het niet uitmaakt waar je klikt (nee, of ja, of oké of annuleer).

Een Phishing truc waar ongetwijfeld veel mensen zonder meer in zouden trappen.
Dit soort Security meldingen (of in ieder geval de download optie!) horen gewoon niet thuis binnen een browser omgeving!

Mooi zou zijn dat er een knop zou zijn die je doorverwijst naar de FlashPlayer-voorkeuren in je System settings waarbij op dat moment je browser sessie (je hele browser dus) wordt afgesloten.

Dan kan je vanuit je FlashPlayer Systeemvoorkeuren veilig je FlashPlayer updaten.
Wanneer er dan helemaal geen FlashPlayer voorkeuren in je Systeemvoorkeuren paneel staat weet je dat de melding onzin was (want je hebt helemaal geen Flash geïnstalleerd!).

Het is maar een voorbeeld ideetje (nu maar hopen dat er wordt meegelezen).
Tot dan is het aan te raden zelf naar je FlashPlayer voorkeuren te gaan en vanuit daar je updates binnen te halen, of zelf op de site van Adobe de update te zoeken en te downloaden.
11-09-2013, 13:24 door meinonA
Apple blokkeert onveilige versies Flash Player
Bestaat er wel een veilige versie van Flash Player? ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.