image

Lulzsec-lid hekelt verraad door VPN-aanbieder

woensdag 11 september 2013, 12:33 door Redactie, 6 reacties

De 20-jarige Brit Jake Davis die als onderdeel van hackerscollectief LulzSec bij Sony, Nintendo en andere organisaties wist in te breken, heeft hard uitgehaald naar VPN-aanbieder HideMyAss. Het was namelijk dit bedrijf dat de FBI hielp met het oppakken van Davis in 2011.

Davis gebruikte de VPN-diensten van HideMyAss om zijn IP-adres te verbergen terwijl hij verschillende websites hackte. De Brit opereerde onder het alias 'Topiary'. Op zijn computer werden destijds de inloggegevens van 750.000 mensen gevonden. Vorig jaar bekende hij achter verschillende door LulzSec uitgevoerde aanvallen te zitten.

In mei van dit jaar werd Davis veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar, waarvan hij één jaar in jeugddetentie moest uitzitten. Vanwege zijn tijd in voorarrest kwam Davis afgelopen juni vrij.

Verraad

Bezoekers van Ask.fm konden het voormalige LulzSec-lid vragen stellen. Zo wilde één bezoeker weten wat Davis ervan vond dat hij de zaken voor HideMyAss verpest heeft. "Ik heb ze niets aangedaan. Sterker, ik heb ze zeven jaar betaald. Ze hebben hun eigen bedrijf geruïneerd door zelf openbaar te maken dat ze betalende klanten aan de autoriteiten verraden. Iedereen heeft een prijs en hun prijs was milde druk door een hogere macht."

Het was uiteindelijk de informatie van de VPN-aanbieder en het bewijs dat LulzSec-leider Hector Xavier Monsegur alias 'Sabu' aanleverde, waardoor Davis kon worden opgepakt en veroordeeld. Sabu, de leider van het hackerscollectief, was eerder in 2011 opgepakt en werkte sindsdien als informant voor de FBI. De veroordeling van Sabu moet nog altijd plaatsvinden en is inmiddels meerdere keren uitgesteld, volgens sommigen omdat hij nog steeds waardevol voor de FBI is.

FBI

Davis stelt dat Sabu na een plotselinge verdwijning opeens verdacht gedrag vertoonde, toen hij terugkwam met een verhaal over het overlijden van zijn oma. Daarnaast wilde hij zich opeens veel meer met hacking bezighouden dan voorheen. "Het is ongelooflijk hoe stom iedereen was, waaronder ikzelf en hoe genadeloos de FBI kan zijn om van mensen een voorbeeld te maken die zich niet als een "goede burger" gedragen, zelfs als dit inhoudt dat ze op de grens van het toelaatbare balanceren."

Reacties (6)
11-09-2013, 13:33 door Anoniem
Ik krijg het beeld dat die Davis vindt dat hij niet veel verkeerd heeft gedaan. Ik snap dit soort mensen niet.
11-09-2013, 14:27 door CommandteB
Door Anoniem: Ik krijg het beeld dat die Davis vindt dat hij niet veel verkeerd heeft gedaan. Ik snap dit soort mensen niet.
Omdat hij ook niet veel heeft gedaan de hacks zijn niet door Jake gedaan. Veel hacks zeker in het begin zijn via via aangeboden aan LulzSec. En wat heeft LulzSec nou voor schade gemaakt dat is haast niks op een paar vertrapte ego's na.
11-09-2013, 15:16 door Anoniem
Door Anoniem: Ik krijg het beeld dat die Davis vindt dat hij niet veel verkeerd heeft gedaan. Ik snap dit soort mensen niet.

Dat Davis dingen heeft gedaan die niet door de beugel kunnen is wel duidelijk, echter waar het zich om gaat is dat diverse
VPN aanbieders claimen mensen te beschermen en dat niet kunnen waarmaken.

Dus waar je bent dat je 100% anoniem kunt zijn ben je dat niet.

Er zijn echter ook VPN's die dat wel garanderen door geen enkele gegevens te bewaren dus dan had Davis ook sterker
gestaan. Maar Davis was ook niet de slimste, en heeft de privacy policy en/of terms of agreement niet doorgelezen van
HideMyAss.

Dan is het ook nog eens niet slim om op een forum te gaan roepen Sony te hebben gehackt via HideMyAss.
Al met al dus dom en OPSEC niet kunnen toepassen.

Zie www.youtube.com/watch?v=9XaYdCdwiWU


Maar een VPN is niet om te hacken.
Echt hacken is technologie verbeteren, en niet om dingen te doelbewust te kraken om daarna over te gaan opscheppen.
Dus een echte "hacker" is hij dan ook nooit geweest.
11-09-2013, 15:26 door Anoniem
Het verhaal van Jake Davis en LulzSec staat aardig goed beschreven in het boek Wij zijn anonymous van Parmy Olson:
http://www.bol.com/nl/p/wij-zijn-anonymous/9200000005539755/, ook als eBook verkrijgbaar.
11-09-2013, 16:40 door CommandteB
Door Anoniem: Het verhaal van Jake Davis en LulzSec staat aardig goed beschreven in het boek Wij zijn anonymous van Parmy Olson:
http://www.bol.com/nl/p/wij-zijn-anonymous/9200000005539755/, ook als eBook verkrijgbaar.
Dit verhaal is door Parmy uit haar duimpje gezogen het is gebaseerd op haar verzinsels over chatlogs. Niemand van LulzSec of ieder ander die weet hoe het is gegaan is geïnterviewd.
13-09-2013, 22:25 door Anoniem
Dit verhaal is door Parmy uit haar duimpje gezogen het is gebaseerd op haar verzinsels over chatlogs. Niemand van LulzSec of ieder ander die weet hoe het is gegaan is geïnterviewd......blablabla

http://www.theguardian.com/technology/2011/jun/24/inside-lulzsec-chatroom-logs-hackers

ciao lulszec, play it cool.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.