image

Google securitychef: wachtwoorden zijn voorbij

woensdag 11 september 2013, 14:00 door Redactie, 7 reacties

Wachtwoorden zijn niet meer van deze tijd en ongeschikt voor het beveiligen van zowel gebruikers als hun gegevens. Dat liet Heather Adkins, Information Security Manager bij Google, gisteren tijdens TechCrunch Disrupt weten. Ze waarschuwde starters die gegevens via wachtwoorden willen beveiligen.

"Onze relatie met wachtwoorden is voorbij", ging Adkins verder. Volgens haar hebben wachtwoorden geen toekomst meer binnen Google. Ze adviseerde startende IT-bedrijven die nog wel wachtwoorden gebruiken om een abuse team klaar te hebben staan, om alle klanten te helpen die worden gehackt, zo meldt CNET.

Twee-factor authenticatie

Hoe Google het wachtwoordprobleem precies gaat tackelen liet Adkins niet weten, maar ze vertelde dat de zoekgigant met hardware-gebaseerde tokens experimenteert, alsmede met een door Motorola ontwikkeld systeem dat gebruikers authenticeert door ze op een apparaat te laten klikken dat in de kleding aanwezig is. "Een hacker kan dat niet van je stelen", merkte Adkins op.

Later liet ze weten dat cybercriminelen nog steeds de accounts van Google-gebruikers weten te compromitteren die geen twee-factor authenticatie hebben ingeschakeld. Zodra de cybercriminelen toegang hebben verkregen, schakelen ze deze beveiligingsmaatregel zelf in om te voorkomen dat de gebruiker zijn eigen account kan terugkrijgen.

Reacties (7)
11-09-2013, 14:02 door MI-10
Google securitychef: wachtwoorden zijn voorbij..
Dat zegt men al jaren en jaren.., maar hele volkstammen gebruiken ze nog.
11-09-2013, 14:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-09-2013, 17:56 door Anoniem
"door ze op een apparaat te laten klikken dat in de kleding aanwezig is".Ten eerste moeten kleren weleens in de wasmachine en water en electronica is niet echt een geslaagde combinatie.Ten tweede trekken mensen hun kleding weleens uit,niet alleen voordat ze in bed,bad of sauna stappen,maar ook weleens bij de dokter,in het ziekenhuis,etc. en wier zegt dat men dan geen toegang heeft tot het apparaatje? Het apparaatje kan manipuleren,saboteren,of gewoon vervangen door een identiek maar gemanipuleerd gelijk uitziend apparaatje....Haha dus een hacker of een criminele helper kan dat niet van je stelen? Nou ik vrees toch echt van wel! Mischien is een (miniscuul) apparaatje in een holle kies,of stifttand iets veiliger?Of gewoon in de vorm van een onder de huid aangebrachte chip? Maar ja, dat kent ook weer zn risico's he?
11-09-2013, 18:07 door Anoniem
Moet ik nou met apparaten in mijn kleding gaan lopen omdat google te groot (en arrogant) geworden is om mij gewoon een wachtwoord naar keuze te laten zetten?

Alles is "product" tegenwoordig. Echte producten maken ze daar niet meer, maar "diensten" heten nu ook "product", en, hee, de gebruikers ook. Geen wonder dus dat ze denken je gewoon te kunnen opdragen naar hun pijpen te dansen en dat we dat dan nog gewoon doen ook, met ons allen.
11-09-2013, 18:26 door vimes
Wel ja, worden straks je kleren ook nog gejat.
11-09-2013, 19:22 door Anoniem
Wat fijn dat Google dat niet bepaald!

In haar zucht naar informatie peutert Google nu massaal telefoonnummers los,
tja... die zijn nou eenmaal geld waard. Die van mijn krijgen ze in elk geval nooit.
11-09-2013, 19:23 door Anoniem
Als je dacht dat waarzeggers iets uit het verre verleden waren - nou, hier heb je er weer een. Ze lijken zich de laatste jaren trouwens krachtig vermenigvuldigd te hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.