image

Tor tast in duister over mogelijkheden NSA

woensdag 11 september 2013, 15:10 door Redactie, 2 reacties

De ontwikkelaars van het Tor-anonimiseringsnetwerk hebben geen idee wat het mysterieuze programma van de NSA is dat onlangs op de Braziliaanse televisie verscheen. Het televisieprogramma Fantastico toonde verschillende, ongecensureerde sheets van NSA-programma's en doelwitten.

Op één van de beelden was een programma genaamd Flying Pig te zien, met een tabblad "QUICK ANT - Tor events QFD." Vervolgens kregen de ontwikkelaars van Tor, software waarmee internetgebruikers hun IP-adres kunnen verbergen en gecensureerde websites kunnen bezoeken, allerlei vragen van zowel gebruikers als persorganisaties. "Sindsdien hebben we allerlei theorieën gehoord", aldus algemeen directeur Andrew Lewman, alias Phobos.

"Het is onduidelijk wat de NSA of GCHQ wel en niet kunnen doen. Het is niet duidelijk of ze de verschillende crypto in Tor "kraken" of alleen Tor exit-relays traceren, Tor relays in het algemeen of hun eigen privé Tor-netwerk draaien." Lewman stelt dat als iemand het gehele internet tegelijkertijd kan bekijken, het ook mogelijk is om verkeer het Tor-netwerk te zien binnengaan en verlaten.

Speculatie

Lewman vermoedt dat de inlichtingendiensten een soort "Tor flow detector" hebben, waarmee ze bepaalde Tor-stromen kunnen bekijken. "Dit is eigenlijk hetzelfde probleem als bij het blocking-resistance probleem, ze kunnen het via IP-adres doen, of door het fingerprinten van verkeer."

De Tor-directeur noemt het onwaarschijnlijk dat het programma iets te maken heeft met het de-anonimiseren van Tor-gebruikers. "Zonder concrete details kunnen we alleen speculeren. We besteden liever onze tijd aan het ontwikkelen van Tor en het uitvoeren van onderzoek om Tor te verbeteren."

Image

Reacties (2)
12-09-2013, 08:54 door Anoniem
FLYING PIG - GCHQ knowledge base for TLS/SSL encrypted traffic

Knowledge base gemaakt door de GCHQ na de toename van SSL verkeer.
Het programma is niet gemaakt door de NSA.
12-09-2013, 16:05 door Anoniem
Door Anoniem: FLYING PIG - GCHQ knowledge base for TLS/SSL encrypted traffic

Knowledge base gemaakt door de GCHQ na de toename van SSL verkeer.
Het programma is niet gemaakt door de NSA.

Government Communications Headquarters (GCHQ)

Lees dit eens: http://www.propublica.org/documents/item/784285-sigint-enabling-project.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.