image

Dochter Belgische Dexia Bank gehackt

woensdag 2 mei 2012, 14:12 door Redactie, 2 reacties

Aanvallers zijn erin geslaagd een dochteronderneming van de Belgische Dexia Bank te hacken en dreigen allerlei gestolen privégegevens te publiceren tenzij er 150.000 euro wordt betaald. De aanval vond plaats op de Belgische kredietverstrekker Elantis, dat onderdeel van Belfius is, zoals Dexia tegenwoordig wordt genoemd. Via de website kregen de aanvallers toegang tot de namen, banen, identiteitskaartnummers, contactgegevens en salarisgegevens van een onbekend aantal kredietaanvragers.

De aanvallers dreigen Dexia dat ze de gegevens op internet zullen plaatsen, tenzij de bank 150.000 euro betaalt. De bank heeft tot 4 mei de tijd gekregen om aan de eis van de aanvallers te voldoen, maar zou nog niet hebben betaald, zo is op Pastebin.com te lezen.

Idiotenbelasting
Volgens de aanvallers gaat het hier niet om afpersing, maar om een 'idiotenbelasting' wegens het onbeschermd bewaren van vertrouwelijke gegevens op een webserver. De gestolen data was niet versleuteld.

"De enige vraag die resteert is, nadat ze onzorgvuldig met hun klantgegevens zijn omgegaan, of Dexia maatregelen neemt om te voorkomen dat de gegevens van hun klanten online verschijnen, of is de vertrouwelijkheid van hun klanten minder dan 150.000 euro waard?", aldus de aanvallers. Elantis heeft de aanval bevestigd en de gehackte website uit de lucht gehaald.

Reacties (2)
02-05-2012, 18:05 door spatieman
* facepalm *
03-05-2012, 10:20 door Anoniem
Aftrekken van de bonus van de bestuurders. Iedereen blij :P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.