image

Anonymous-lid krijgt 3 jaar cel wegens hacken politiesites

vrijdag 13 september 2013, 14:10 door Redactie, 1 reacties

Een Amerikaans lid van internetbeweging Anonymous is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar wegens het hacken van verschillende politiesites. De 22-jarige John Anthony Borell hackte vorig jaar de server die de website voor de Utah Chiefs of Police Association hoste.

Bij een soortgelijke aanval op 31 januari 2012 werd een server gehackt waarop de website van het Salt Lake City Police Department draaide. In beide gevallen werd er voor meer dan 5.000 dollar schade veroorzaakt. Borell werd vorig jaar maart door de FBI gearresteerd.

Twitter

De opsporingsdienst wist de hacker te achterhalen na berichten op Twitter. Een hacker zou het Twitter-account van Borell hebben gebruikt om de verantwoordelijkheid voor de aanvallen op te eisen. Uiteindelijk werden de IP-adressen die bij de aanvallen waren gebruikt naar Borell herleid. Naast zijn gevangenisstraf zal Borell ook een schadevergoeding van 227.000 dollar betalen.

Dit bedrag is gebaseerd op de reparatiekosten van de schade die hij aan de servers zou hebben veroorzaakt en het aanscherpen van de beveiliging. Door de hack zou de website van de Salt Lake City police meer dan vier maanden uit de lucht zijn geweest, terwijl er in de tussentijd aan een veiligere website werd gewerkt.

Reacties (1)
13-09-2013, 18:21 door Anoniem
Trollen dat een website niet deugt, en dan moeten betalen voor eventuele verbeteringen. Wat een land.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.