image

Google: surveillance is aard van onze samenleving

zondag 15 september 2013, 09:51 door Redactie, 9 reacties

Spionage en surveillance zijn onderdeel van de moderne samenleving, aldus Google-topman Eric Schmidt. Schmidt deed zijn uitlatingen tijdens een evenement van de New America Foundation, waar hij opriep tot een openbaar debat over de surveillance-activiteiten van de inlichtingendienst NSA.

Hij stelde echter ook dat dit soort praktijken een gegeven van huidige tijd zijn. "Spionage en surveillance vinden al jaren plaats. Daar ga ik niet over oordelen, het is de aard van onze samenleving", aldus Schmidt, zo meldt de Guardian. De Google-topman is ervan overtuigd dat de meeste Amerikanen willen dat de NSA hen beschermt, maar dat ze ook beschermd willen worden tegen misbruik van hun gegevens door de overheid.

Snowden

De Google-topman liet ook zijn zorgen blijken over de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden. Die zouden er toe kunnen leiden dat het internet minder globaal wordt, als landen meer bescherming voor hun burgers doorvoeren. "Het echte gevaar van al deze publiciteit is dat andere landen serieuze encryptie gaan toepassen om het internet in principe te scheiden en dat het internet veel landspecifieker wordt."

Reacties (9)
15-09-2013, 10:02 door Anoniem
"Het echte gevaar van al deze publiciteit is dat andere landen serieuze encryptie gaan toepassen om het internet in principe te scheiden en dat het internet veel landspecifieker wordt."
Dit moet zijn:

"Het echte gevaar ->voor GOOGLE, adverteerders, spionage-neusjes en cybercriminelen<- van al deze publiciteit is dat andere landen serieuze encryptie gaan toepassen om het internet in principe te scheiden en dat het internet veel landspecifieker wordt."

Voor burgers is dit natuurlijk een veel kleiner gevaar.
15-09-2013, 11:27 door Anoniem
"Die zouden er toe kunnen leiden dat het internet minder globaal wordt, als landen meer bescherming voor hun burgers doorvoeren." Dat zou de macht van Google inderdaad kunnen beperken en dat is het laatste wat ze daar willen. Ze willen alle data, van iedereen, zonder beperkingen volledig voor hun eigen doelen te gebruiken. En ze worden geholpen door de Amerikaanse wetgeving, die buitenlanders geen enkele bescherming biedt.
15-09-2013, 11:37 door Anoniem
Serieuze encryptie is inderdaad een gevaar voor de Amerikaanse internet grootmogols die nu de dienst uitmaken. En NSA types. Hoogste tijd om er serieus mee te beginnen. Laat dit maar een schot in eigen doel voor ze zijn.
15-09-2013, 11:42 door john west
Met ""ONZE samenleving bedoelt hij zeker de V.S,

Europese & andere landen met serieuze encryptie moet hier niets van hebben.
De meeste Amerikanen met wapens in hun handen ,willen dat de NSA hen beschermt,kan wel waar zijn,maar die bescherming is gevaarlijker dan je denkt,die zulke methoden hanteren zijn nooit,nooit te vertrouwen.

NSA hanteert methoden waar de GESTAPO jaloers op zou worden.
Google-topman Eric Schmidt staat zeker op de loonlijst NSA ?
Ga ik niet over oordelen,maar doet dat toch.
15-09-2013, 12:08 door quikfit
http://www.telegraaf.nl/buitenland/21891768/___NSA_gaat_ook_betalingsverkeer_na___.html
15-09-2013, 16:44 door softwaregeek
Wat probeert Google hier goed te praten; de actie's van de NSA of het spioneren wat zij zelf doen?
15-09-2013, 19:19 door Anoniem
Die Schmidt snapt er echt geen ruk van. Zelfs als "iedereen" het doet, wil dat nog niet zeggen dat het geen probleem is.
15-09-2013, 23:19 door Anoniem
He is working for the man:

https://en.wikipedia.org/wiki/Eric_Schmidt#President_Barack_Obama

Schmidt was a campaign advisor and major donor to Barack Obama. When he announced he was leaving that perch, he planned to remain at the forefront of Google’s government relations team. Obama has considered him for Commerce Secretary.[41] Schmidt was an informal advisor to the Obama presidential campaign and began campaigning the week of October 19, 2008, on behalf of the candidate.[42] He was mentioned as a possible candidate for the chief technology officer position, which Obama created in his administration.[43] After Obama won in 2008, Schmidt became a member of President Obama's transition advisory board. He proposed that the easiest way to solve all of the problems of the United States at once, at least in domestic policies, is by a stimulus program that rewards renewable energy and, over time, attempts to replace fossil fuels with renewable energy.He has since become a new member of the President's Council of Advisors on Science and Technology PCAST.

New America Foundation

The New America Foundation is a non-profit public-policy institute and think tank, founded in 1999. Schmidt is its current chairman of the board of directors. He succeeded founding chairman James Fallows in 2008.[46]
16-09-2013, 15:21 door Anoniem
Door softwaregeek: Wat probeert Google hier goed te praten; de actie's van de NSA of het spioneren wat zij zelf doen?

Voorlopig zijn er alleen beschuldigingen van dezelfde Guardian journalist die ons eerder juweeltjes bracht als "NSA heeft toegang tot alle smartphones" op basis van enkele gevallen waarbij deze dienst zich toegang had verschaft tot smartphones, iets dat nogal routine is voor de meeste veiligheidsdiensten in de wereld als ze een persoon willen volgen.

Dus als je het niet erg vind, kan je wellicht iets betrouwbaarders als bron aanwijzen voor de stelling dat Google spioneert?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.