image

Expert vraagt Ballmer om patchproblemen uit te zoeken

dinsdag 17 september 2013, 13:25 door Redactie, 1 reacties

Een expert op het gebied van patches heeft een open brief naar Microsoft-topman Steve Ballmer gestuurd met het verzoek om de recente patchproblemen bij de softwaregigant te laten uitzoeken. Het verzoek is afkomstig van Susan Bradley, een beheerder van de PatchManagement mailinglist.

Daarnaast is ze Small Business Server en Security MVP, een titel die Microsoft aan onafhankelijke experts geeft. "Ik ben onderdeel van een gemeenschap die voornamelijk Windows-producten beheert en patcht", aldus Bradley. Uit naam van deze gemeenschap vraagt ze Ballmer om iemand in een managementpositie de problemen te laten onderzoeken.

Kwaliteitscontrole

De updates van deze maand veroorzaakten bij tal van gebruikers problemen. Zo verdween in Outlook het mappenvenster en werden Office-updates continu opnieuw aangeboden. Bradley vraagt zich dan ook af of Ballmer iemand kan aanstellen die gaat kijken wat er met de kwaliteitscontrole van het patch-testen aan de hand is.

Met name deze maand zit Bradley niet lekker en baart haar zorgen. De problemen had Microsoft namelijk zelf moeten ontdekken voordat de updates werden uitgegeven. Nu waren het de consumenten en klanten die tegen de problemen aanliepen en dat kan het vertrouwen in het installeren van Windows-updates ondermijnen.

Onacceptabel

"De problemen van deze maand geven andere gebruikers en systeembeheerders geen andere mogelijkheid dan het niet patchen en zelfs het uitschakelen van automatische updates totdat we zeker weten dat de problemen verholpen zijn." Volgens Bradley zijn de problemen voor iedereen in de patchgemeenschap onacceptabel en zou dat ook voor Ballmer moeten gelden.

Reacties (1)
17-09-2013, 23:43 door Anoniem
Ik vond het al zo vreemd dat Windows Update steeds een patch voor Office 2003 probeerde te installeren, terwijl ik met Office 2010 werk. Gelukkig is dat nu verholpen, maar je gaat inderdaad twijfelen aan de kunde van Microsoft.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.