image

Google laat Android-wachtwoord op afstand wijzigen

dinsdag 17 september 2013, 13:45 door Redactie, 0 reacties

Google heeft een update voor Google Play Services uitgebracht waarmee het mogelijk is om op afstand het wachtwoord te wijzigen. Google Play Services maakt het mogelijk voor Google om Android-toestellen te updaten en van nieuwe functionaliteit te voorzien, zonder dat er een OS-update vereist is.

Een groot probleem met het Android-landschap is dat veel gebruikers oudere versies van het besturingssysteem gebruiken omdat ze niet updaten of dat er geen updates door de leverancier beschikbaar zijn gesteld. Google Play Services moet dit probleem oplossen. Het is eigenlijk een verzameling van services en libraries waar andere apps weer gebruik van kunnen maken.

Wissen

De functionaliteit om wachtwoorden op afstand te wijzigen is een belangrijke aanvulling op de Android Device Manager die vorige maand uitkwam. Hiermee is het mogelijk om verloren of gestolen Android-toestellen te lokaliseren. Voorheen hadden gebruikers alleen de optie om het toestel te lokaliseren, een alarm af te laten gaan of het toestel te wissen.

Door de "remote password" optie is het mogelijk om het toestel op afstand te vergrendelen. De gebruiker hoeft het toestel daardoor niet helemaal te wissen, zoals voorheen de optie was. Dit geeft extra tijd om uit te zoeken wat er precies gebeurd is. "Het zou niet zo best zijn om je toestel te wissen en dan te ontdekken dat je wederhelft hem geleend heeft, niet?", aldus Android Police, dat de nieuwe toevoeging ontdekte.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.