image

Beveiligingstopman verlaat Microsoft na 12 jaar

dinsdag 17 september 2013, 14:10 door Redactie, 1 reacties

De voornaamste beveiligingsadviseur van Microsoft heeft aangekondigd de softwaregigant te verlaten en per 1 november voor een ander bedrijf aan de slag te gaan. De Zwitser Roger Halbheer was Microsoft Worldwide Chief Security Advisor. Hij kwam regelmatig in het nieuws met advies om XP te dumpen.

Halbheer begon zijn carrière bij Microsoft in 2001 toen hij als Chief Security Advisor Zwitserland werd aangesteld. In 2007 werd hij tot Chief Security Advisor Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) gepromoveerd. Sinds 2010 leidde Halbheer het wereldwijde team van beveiligingsadviseurs, die met nationale overheidsorganisaties, opsporingsdiensten en inlichtingendiensten samenwerken op het gebied van IT-problemen en strategieën.

Naar eigen zeggen is hij klaar voor een nieuw avontuur en gaat daarom bij het Zwitserse Swisscom aan de slag. Wie de plek van Halbheer bij Microsoft inneemt is nog niet bekend.

Reacties (1)
17-09-2013, 15:22 door Anoniem
Van het ene grote dichtgetikte bedrijf naar het andere. Ze zullen wel blij met hem zijn.

Dichtgetikt? Heb er ooit eens gesoliciteerd. Nouja, geprobeerd. Moest mezelf aanmelden in een webformulier, personalia en ceeveetje erbij, nog even een "motivatie" in een vakje proppen... en even later weer inloggen om te constateren dat ik woordeloos terzijde geschoven was.

Nu goed, dat laatste doen alle recruiters ook --en daarom doe ik daar geen zaken meer mee--, maar dat eerste... doe ik ook niet meer. Niet in de laatste plaats omdat het formulier een SAP web front-end was dat overduidelijk niet gemaakt was om aan het publieke internet gehangen te worden. Wat ze dus wel deden.

En wat letterlijk zei dat het alleen geschikt was om met internet exploder gebruikt te worden. Laat het nou een unix positie geweest zijn. En oh ja, er moest onmiddelijk een wachtwoord reset aan te pas komen want dat ging ook mis (copy/paste wachtwoord uit het wachtwoordbeheer, dubbel gecontroleerd), en vervolgens bleek de "wis mijn data"-knop gewoon niet te werken. Dus maar weer mailtjes naar hun HR-als-helpdesk.

Zo presenteerden ze zich naar solicitanten die het waagden niet door een headhunter naarbinnen gehaald te worden. Het bericht was duidelijk: Je bent een klein radertje en moet maar braaf precies doen wat van je verwacht wordt, of het zin heeft, of werkt, of effect kan sorteren, of niet. Leuk, zo'n grootbedrijf.

Maargoed, zo'n ex-redmond-baas kan dat natuurlijk als de beste. Ik wens de beste man dan ook viel Erfolg in zijn nieuwe baan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.