image

Hackers zamelen geld in voor iPhone 5S-hack

donderdag 19 september 2013, 10:29 door Redactie, 0 reacties

Verschillende bekende hackers en beveiligingsonderzoekers zijn bezig met het inzamelen van geld dat zal worden gebruikt als beloning voor degene die de vingerafdruklezer van de nieuwe iPhone 5S weet te hacken. Het toestel beschikt over Touch ID, een nieuwe manier om in te loggen.

In plaats van een pincode of wachtwoord hoeven gebruikers alleen hun vingertop te laten scannen. Volgens Apple is de vingerafdruk het perfecte wachtwoord, aangezien gebruikers het altijd bij zich dragen en niemand het kan raden. De afgelopen dagen hebben verschillende beveiligingsexperts zich kritisch over de authenticatiemethode uitgelaten.

Inzameling

Reden voor beveiligingsonderzoeker Nick Depetrillo om op Twitter 100 dollar uit te loven voor de eerste persoon die een vingerafdruk van een iPhone weet af te halen en die kan gebruiken om vervolgens in 5 pogingen toegang tot het toestel te krijgen.

Al gauw sloten allerlei andere experts, hackers en onderzoekers zich bij Depetrillo aan en werd de website istouchidhackedyet.com gelanceerd. Inmiddels is er zo'n 3.000 dollar en iets minder dan 6 Bitcoins ingezameld. Depetrillo waarschuwt via Twitter dat de TouchID-beloning niks oplevert voor de mensen die geld inleggen. "Dit is geen kickstarter."

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.