image

Zeus steelt creditcardgegevens Facebook-gebruikers

dinsdag 15 mei 2012, 10:21 door Redactie, 4 reacties

Een variant van de beruchte Zeus Trojan probeert op geraffineerde wijze de creditcardgegevens van Facebook-, Gmail-, Hotmail- en Yahoo-gebruikers te te stelen. Op een besmette computer injecteert Zeus een venster waarin staat dat gebruikers hun creditcardgegevens aan hun Facebook-, Gmail-, Hotmail- of Yahoo-account kunnen koppelen. Daarmee kan men korting krijgen, bij allerlei online winkels kopen en is men tegen fraude beschermd.

De gebruiker wordt vervolgens gevraagd om zijn kaartnummer, verloopdatum, beveiligingscode en pincode. Daaronder staat nog vermeld dat gebruikers nooit hun pincode aan iemand moeten afstaan. "Deze webinjects zijn zowel vanuit een grafisch als inhoudelijk oogpunt goed gemaakt, waardoor het lastig is om ze als frauduleus te herkennen", zegt Amit Klein van beveiligingsbedrijf Trusteer.

Reacties (4)
15-05-2012, 13:52 door SBBo
Fantastisch, alle kaartgegevens, inclusief pincode.
Dit werkt blijkbaar nog altijd.
15-05-2012, 15:09 door Anoniem
En er doodleuk nog bij vermelden dat gebruikers nooit hun pincode moeten afstaan! Geniaal :)
15-05-2012, 15:33 door spatieman
/sarcasme aan
het kan veel beter.
beste security online users.
ik verzamel creditcard gegevens, wilt u kaartnummer, verloopdatum, beveiligingscode en pincode gaarne aan mij vermelden.
16-05-2012, 07:30 door Anoniem
Blijkbaar begrijpt de rest van de wereld nog steeds niet dat je FB en andere (A)sociale netwerken best niet op je pc zet.
Of ben ik het nu, die asociaal geworden is :)

Ook leuk om eens na te lezen is deze misschien:

http://www.emsisoft.com/en/kb/articles/tec120515/

Hier komen die sociale netwerken er in alle geval niet op, op geen enkele van de pc's daar ik er geen boodschap aan heb dat iemand in een ander land weet met welke mooie fiets ik wel heb *proest*
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.