image

Microsoft pro schrijft boek over onzichtbaar Trojaans paard

dinsdag 15 mei 2012, 10:43 door Redactie, 3 reacties

Microsoft's Mark Russinovich heeft na zijn eerste cybercrime-thriller 'Zero-Day' een nieuw boek over de schimmige wereld van cybercrime, cyberspionage en cyberoorlog geschreven. Trojan Horse gaat over een onzichtbaar Trojaans paard dat allerlei westerse inlichtingendiensten weet te infiltreren, zonder een spoor achter te laten. Er ontstaat een race tegen de klok waarbij de hoofdrolspeler de malware moet opsporen en ontmantelen.

Russinovich is bekend van Sysinternals, een verzameling van handige Windows-tools. Het bedrijf werd in 2006 door Microsoft overgenomen, waarbij de softwaregigant sindsdien de Sysinternals tools aanbiedt. Voor het nieuwste boek van Russinovich werd onderstaande trailer gemaakt.

Reacties (3)
15-05-2012, 11:09 door RichieB
Ik hoop dat dit boek iets realistischer wordt dan het eerste. Daarin ging de hoofdpersoon op z'n gemak een week lang proberen om een virus te verwijderen uit de backup van een server. Ondertussen ging het bedrijf haast failliet omdat ze niet bij de data konden. In het echie zou je na 1 of 2 pogingen een hele nieuwe server installeren, en dan alleen de data uit de backup terug halen. Klaar binnen een dag. Verder stond het boek nog al bol van de Amerikaanse normen, waarden en stereotypen.
15-05-2012, 15:39 door RickDeckardt
RichieB, hij is niet voor niks een Microsoft Pro ;)
15-05-2012, 21:42 door Anoniem
Held!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.