image

19-jarige opgepakt wegens webcam-hack Miss Teen USA

vrijdag 27 september 2013, 10:59 door Redactie, 2 reacties

In de Verenigde Staten is een 19-jarige man opgepakt wegens het hacken van de webcams van Miss Teen USA Cassidy Wolf en andere vrouwen om ze vervolgens af te persen. Volgens de FBI gebruikte Jared James Abrahams malware om toegang tot de webcams te krijgen en maakte hij van zeker zeven vrouwen foto's en filmpjes terwijl ze zich aan het omkleden waren.

Een aantal van deze vrouwen kende Abrahams persoonlijk, anderen vond hij door het hacken van Facebookpagina's. De 19-jarige gebruikte de opnames om de vrouwen af te persen zodat ze zich voor hun eigen webcam gingen uitkleden terwijl Abrahams via Skype meekeek.

Slachtoffers

In het geval van Miss Teen USA zou hij ook afbeeldingen van haar fototoestel en computer hebben gestolen. waaronder naaktfoto's. De naaktfoto's zou hij openbaar maken als Wolf geen andere naaktfoto's van zichzelf zou maken en opsturen. Eén FBI-agent stelt dat de man in totaal toegang tot 30 to 40 gehackte computers had.

De 19-jarige is inmiddels op borgtocht vrijgelaten. Hij kan tot een gevangenisstraf van 2 jaar worden veroordeeld. In de tussentijd heeft hij huisarrest en moet hij een gps-monitor dragen. Daarnaast mag hij de thuiscomputer alleen voor schoolwerk gebruiken, waarbij er software zal worden geïnstalleerd die het gebruik monitort.

Reacties (2)
27-09-2013, 11:08 door Anoniem
Dat is nou een reden waarom ik een webcam of uitzet (Kabels der uit) of afplak...
27-09-2013, 12:00 door Anoniem
"Daarnaast mag hij de thuiscomputer alleen voor schoolwerk gebruiken, waarbij er software zal worden geïnstalleerd die het gebruik monitort."

En die jongen is niet slim genoeg om dit te omzeilen, i.e. door zijn systeem multiboot te maken, door een smartphone of een andere pc te gebruiken, en ga zo maar door. Het verbaast mij dat men vertrouwt op dit soort ''oplossingen''.

Daarnaast vind ik de maatregel onzinnig. Hij mag de verbinding, net als ieder ander, simpelweg niet voor strafbare zaken gebruiken. Of hij de computer verder gebruik voor schoolwerk, of voor bijvoorbeeld zijn eigen internetbankieren zou volslagen irrelevant moeten zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.