image

Anti-virusbedrijf steunt Nederlands NFC-initiatief

zaterdag 28 september 2013, 07:05 door Redactie, 0 reacties

Het Tsjechische anti-virusbedrijf AVG doet mee aan een Nederlands initiatief waar startende bedrijven worden gezocht die NFC-toepassingen gaan ontwikkelen. NFC staat voor Near Field Communication, een contactloze communicatiemethode die onder andere op smartphones aanwezig is.

Startupbootcamp, een initiatief van de Nederlandse ondernemers Patrick de Zeeuw en Ruud Hendriks, waarbij starters drie maanden lang worden begeleid, zal vanaf 14 oktober op zoek gaan naar starters die NFC-toepassingen willen gaan ontwikkelen. Het gaat dan niet alleen om betalingsgerelateerde projecten, maar ook toepassingen voor transport, gezondheid en communicatie.

Proeftuin

Volgens Vodafone zou 67% van de Nederlanders over een smartphone beschikken, waardoor Nederland een "ideale markt" voor NFC-proeven is, aldus de bedenkers van het NFC-initiatief. Zo werd eerder deze maand in Leiden een proef met mobiel betalen via NFC gestart.

AVG heeft nu aangekondigd het Startupbootcamp NFC te zullen organiseren en sponsoren. Volgens de virusbestrijder is NFC een groeiend gebied waar uiteindelijk ook de klanten en gebruikers van AVG mee te maken zullen krijgen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.