image

Aanbieder crypto-BlackBerry hoopt op Snowden-effect

maandag 30 september 2013, 13:42 door Redactie, 2 reacties

Een Duits bedrijf dat afluistervrije smartphones aanbiedt hoopt op het 'Snowden-effect', waarbij bedrijven uit angst voor surveillance door inlichtingendiensten voor extra beveiligde toestellen kiezen. Het toestel van Secusmart is gebaseerd op de BlackBerry Z10 en beschikt over een aparte Security suite.

Deze software in combinatie met een speciale 'security card' zorgt ervoor dat e-mail, sms-berichten, spraak en internetverkeer, maar ook allerlei bijlagen versleuteld worden. Een paar dagen na de lancering zou het bedrijf al 1200 toestellen aan 23 verschillende overheidsinstanties hebben verkocht.

Effect

De CEO van het bedrijf laat tegenover Der Spiegel weten dat het na alle onthullingen van klokkenluider Edward Snowden verstandiger is om voor Duitse encryptieoplossingen te kiezen. Daarbij zou het Snowden-effect ervoor hebben gezorgd dat nu ook spraakversleuteling in de aandacht staat.

Reacties (2)
30-09-2013, 14:06 door Anoniem
Een paar dagen na de lancering zou het bedrijf al 1200 toestellen aan 23 verschillende overheidsinstanties hebben verkocht.
En alle 23 zijn ze aan het proberen deze telefoons te kraken en niet voor gewoon gebruik. ;)
30-09-2013, 14:20 door User2048
Net alsof de Duitsers niets afluisteren. De Bundestrojaner is een begrip geworden. Wie garandeert dat er geen "Hintertür" in deze telefoon zit?

Helaas kunnen we slechts kiezen door wie we ons laten afluisteren, maar afgeluisterd worden we...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.