image

Besmette pc veroorzaakt 6 gigabyte verkeer per dag

maandag 30 september 2013, 16:40 door Redactie, 0 reacties

Besmette pc's kunnen meerdere gigabytes verkeer per dag veroorzaken en meer dan 1000 valse clicks op advertenties genereren. Anti-virusbedrijf Symantec analyseerde verschillende bots die onderdeel van het ZeroAcces-botnet waren.

Dit botnet wordt gebruikt voor het plegen van clickfraude en het genereren van Bitcoins. Vooral geïnfecteerde computers die worden ingezet voor clickfraude zijn zeer actief. Symantec ontdekte dat er 257MB netwerkverkeer per uur werd veroorzaakt, wat op 6,1 gigabyte per dag neerkomt. Ook werden er 42 valse clicks op advertenties gegenereerd, wat op 1008 valse clicks per dag uitkomt.

Stroomverbruik

Mag de clickfraude dan voor veel dataverkeer zorgen, het berekenen van Bitcoins kost veel stroom. Bitcoin is een virtuele munteenheid waarvan de 'munten' worden berekend, ook wel mining genoemd. Het algoritme dat Bitcoin gebruikt is zo gemaakt dat naarmate er meer Bitcoins komen, er steeds meer computerkracht nodig is om ze te berekenen.

Een botnet van 1,9 miljoen computers beschikt over de nodige rekenkracht en kan daardoor ook voor het 'minen' van Bitcoins worden gebruikt. Het berekenen van de virtuele munt laat de computer echter meer stroom verbruiken. De testcomputer van Symantec verbruikte als die niet werd gebruikt 1,45 kWh per dag, terwijl het genereren van Bitcoins 3,27 kWh verbruikte.

Een verschil van 1,82 kWh per dag. Het ZeroAcces-botnet bestond op het hoogtepunt uit 1,9 miljoen computers, wat in theorie een stroomverbruik van 3.458.000 KWh zou betekenen. Dit is genoeg om elke dag 111.000 huizen van stroom te voorzien.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.