image

Man opgepakt na stelen naaktfoto's van vrouw

donderdag 17 mei 2012, 11:38 door Redactie, 1 reacties

In de Verenigde Staten is een 28-jarige man opgepakt na het hacken van de computer en sociale netwerkprofielen van twee voormalige kennissen. Charles Estep bedreigde één van de slachtoffers omdat ze negatieve opmerkingen over hem op haar sociale netwerk had geplaatst. Estep dreigde dat als de vrouw de opmerkingen niet zou verwijderen, hij haar account zou hacken.

De opmerkingen bleven online staan, waarna Estep inbrak op de computer van de tweede kennis. Daar vond hij naaktfoto's van de vrouw, die vervolgens op een pornosite plaatste. Tevens hackte hij de social netwerkprofielen van beide kennissen.

Estep heeft inmiddels bekend schuldig te zijn aan computervredebreuk en afpersing. Op computervredebreuk staat in de Verenigde Staten een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar en een boete van 250.000 dollar. Voor afpersing kan Estep tot een gevangenisstraf van maximaal twee jaar en een boete van 250.000 dollar worden veroordeeld. Wanneer de rechter uitspraak doet is nog onbekend.

Reacties (1)
11-12-2012, 19:46 door Anoniem
Zó A-sociaal! kunnen die netwerken zijn: A-sociaal om naaktfoto's van jezelf op een netwerk te zetten, maak je jezelf chantabel mee..............en dat deed - in dit geval - dus ook een A-sociaal!
Het begrip "prive" lijkt hoe langer hoe meer te verdwijnen, met dit soort gevolgen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.