image

Vrouw krijgt 5 jaar cel wegens phishingaanvallen

donderdag 17 mei 2012, 11:14 door Redactie, 0 reacties

Een 26-jarige vrouw is in de Verenigde Staten tot een gevangenisstraf van vijf jaar veroordeeld wegens het coördineren van phishingaanvallen. Nichole Michelle Merzi leidde samen met haar vriend een internationale bende van cybercriminelen. De bende, die vanuit de VS en Egypte opereerde, verstuurde tal van phishingberichten. Slachtoffers vulden hun persoonlijke gegevens op de phishingpagina's in.

Vervolgens werd geld van de rekeningen gestolen en de creditcardgegevens misbruikt. In totaal veroorzaakte de bende voor meer dan een miljoen dollar aan schade. Merzi zou haar bankrekeningen hebben gebruikt om een deel van het geld wit te wassen.

De bende werd tijdens 'Operation Phish Phry' in 2009 opgerold. In totaal werden tijdens de operatie 100 mensen aangeklaagd, waarvan er inmiddels 47 zijn veroordeeld.

Marihuana
De vriend van Merzi, Kenneth Joseph Lucas, werd vorig jaar wegens de phishingaanvallen en het telen van wiet, tot een gevangenisstraf van 13 jaar veroordeeld. Lucas leidde een grootschalige teeltoperatie van marihuana in zijn woning. Hij installeerde een irrigatiesysteem, ventilatie, binnenlichten en ventilatoren.

Vervolgens maakte hij hier video's van en plaatste die op YouTube. Tijdens een inval vonden de autoriteiten honderd wietplanten in zijn huis. Voor het telen van de marihuana werd Lucas tot vijf jaar cel veroordeeld, voor de phishingoperatie kreeg hij elf jaar. Een deel van de straf zit hij gelijktijdig uit.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.