image

Kroes trapt eerste Europese cyber security maand af

dinsdag 1 oktober 2013, 10:56 door Redactie, 2 reacties

Neelie Kroes, vicevoorzitter van de Europese Commissie voor de Digitale agenda, heeft de aftrap gegeven van de eerste Europese cyber security maand, waarbij ze onder andere opriep om aanbieders te kiezen die hebben aangetoond hun beveiliging op orde te hebben.

Vandaag worden er in de hele Europese Unie initiatieven en campagnes gestart om het securitybewustzijn van Europese internetgebruikers te vergroten. Het is het begin van de eerste Europese cyber security maand waar 25 landen aan deelnemen.

Via onder andere radio en televisietalkshows, programma's, lezingen, workshops, conferenties, online games en beurzen wordt internetgebruikers verteld hoe zich ze op het internet beter kunnen beschermen. Ook Kroes geeft in haar videoboodschap waarin ze de maand aftrap adviezen, zoals het gebruik van veilige wachtwoorden en het maken van back-ups, maar ook het kiezen van de juiste partijen.

"Door providers te kiezen met een goed security-record, kunnen we over systemen beschikken die consumenten- en bedrijfsgegevens beter kunnen beschermen", aldus Kroes. Daarnaast krijgen bedrijven het advies om back-ups in cloud te maken en die regelmatig te testen, in plaats van te wachten totdat er een incident plaatsvindt.

Deelnemen

Volgens de initiatiefnemers is security-bewustzijn zeer belangrijk omdat internet een steeds grotere rol in het leven van de Europeaan speelt. "Cyber security draait om de mogelijkheid je digitale leven te kunnen leven. We roepen iedereen op om met de campagne mee te doen. Online security vereist actieve deelname", stelt Udo Helmbrecht, directeur van het Europees agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging (ENISA).

In Nederland staan er drie evenementen gepland. Op 1 oktober zal er een College Tour van start gaan en wordt er een "Cyber Security Awareness en Integrity Help & Hotline" geopend. Als laatste start op 28 oktober de Alert Online campagne van de Rijksoverheid.

Reacties (2)
02-10-2013, 00:42 door Anoniem
Begin dan maar eens als Europa iets te doe aan het Amerikaanse NSA, dat is een van de grootste security threaths...
03-10-2013, 01:54 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 03-10-2013, 01:54
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.