image

Anti-botnet reddings-cd nu ook voor USB-sticks

dinsdag 1 oktober 2013, 14:26 door Redactie, 2 reacties

Een speciale cd waarmee computergebruikers hun computer op malware kunnen scannen is nu ook voor USB-sticks beschikbaar. De DE-Cleaner rescue disk is ontwikkeld door anti-virusbedrijf Avira in samenwerking met Computerbild en het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI).

Het BSI is onderdeel van het Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Duitse tegenhanger van het Nationaal Cyber Security Center (NCSC). Aangezien niet alle computers en laptops tegenwoordig over een cd-romspeler beschikken, is besloten een versie te ontwikkelen die vanaf USB-sticks is te starten. Op de website Botnetfrei.de, een initiatief van het BSI en het Ministerie van Binnenlandse Zaken, is een uitleg over de installatie en het gebruik van de scanner verschenen.

Reacties (2)
01-10-2013, 14:48 door Anoniem
Jammer dat de BSI er aan heeft gezeten. Deze CD/USB stick komt niet in contact met mijn laptops :-)
02-10-2013, 12:06 door Anoniem
Zou goed zijn als er via Alert Online zoiets ook in het Nederlands beschikbaar komt. Ik neem even aan dat de bsi alleen duitstalige producten levert. In dit kader zou er meer voorlichting kunne zijn a la bsi. Beschrijvingen voor doe het zelvers en service diensten om pc in te richten met gebruikers met beperkte rechten, antivirus, os en data partitie, truecrypt, regelmatige backup, etc... Eigenlijk een standaard manier om pc in te richten en veilig te houden. Onze ooster buren doen het wat dat betreft een stuk beter!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.