image

VPN-aanbieder monitort verkeer om hacker te identificeren

dinsdag 1 oktober 2013, 14:52 door Redactie, 1 reacties

Een VPN-aanbieder uit de Seychellen heeft toegegeven dat het op een Amerikaanse verbinding het netwerkverkeer heeft gemonitord om zo een hacker te identificeren. Het bedrijf Proxy.sh zou klachten hebben ontvangen over hackingactiviteiten die op de 'U.S. Illinois 1 node' plaatsvonden.

Op 28 september werd deze node uit de lucht gehaald waarna het bedrijf liet weten de node weer te heropenen, om vervolgens al het netwerkverkeer voor een periode van 7 dagen met Wireshark te monitoren. "Als je de hacker bent, stop dan alsjeblieft met je activiteiten en verlaat ons netwerk. Je bent hier niet welkom", aldus een bericht van Proxy.sh op een pagina voor klanten.

Excuses

Daarin werd de hacker verder gewaarschuwd dat zijn identiteit achterhaald zou worden en zijn activiteiten aangegeven. Een dag later op zondag meldt Proxy.sh dat de Wireshark-installatie alweer verwijderd is. De VPN-aanbieder laat tegenover TorrentFreak weten dat de hacker zijn excuses had gemaakt, waarop werd besloten het monitoren te stoppen.

"Deze situatie laat zien dat we echt niets opslaan en dat we onze leden altijd zullen vertellen wanneer we één van onze nodes of ons gehele netwerk moeten monitoren, of het nu voor onderhoud of kleine incidenten is, zoals hier het geval was", aldus de verklaring van het bedrijf.

Reacties (1)
01-10-2013, 17:23 door Anoniem
op zich een nette oplossing, ook netjes dat ze het publiceren. zijn er (teveel) die niets zeggen..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.