image

Professionele anti-virus USB-stick gelanceerd

dinsdag 1 oktober 2013, 17:19 door Redactie, 6 reacties

Voor professionals die dagelijks met het verwijderen van malware bezig zijn, heeft anti-virusbedrijf Malwarebytes een nieuwe oplossing gelanceerd. Het product heet Techbench en is een USB-stick die automatisch malware van het besmette systeem kan verwijderen.

De stick wordt omschreven als "de beste vriend" van technisch personeel. Zodra de USB-stick wordt aangesloten zou er automatisch een scan van de gehele machine moeten plaatsvinden. Indien nodig herstart Techbench de computer en installeert het volautomatisch Malwarebytes. Techbench kan verder alle kwaadaardige bestanden op de computer automatisch op de USB-stick in quarantaine plaatsen om het opnieuw infecteren te voorkomen.

Computerwinkel

Het product is direct bedacht door de CEO en oprichter van Malwarebytes, Marcin Kleczynski. Kleczynski was zelf als computerexpert vele uren bezig met het repareren van geïnfecteerde computers bij zijn lokale computerwinkel, ook al werd daar een virusscanner gebruikt. Dit was uiteindelijk de reden voor hem om het anti-virusbedrijf te starten.

"Techbench is gemaakt door technici, voor technici. Als helpdeskmedewerker is er niets frustrerender dan met een eindeloze rij van computers te maken hebben die met lastige malware geïnfecteerd zijn, waarbij elke infectie een andere oplossing nodig heeft", stelt Kleczynski.

De Techbench USB-stick is 16GB groot, waarvan 15GB beschikbaar is om eigen tools op te zetten. Het product wordt op abonnementsbasis aangeboden en kost 376 euro per jaar.

Reacties (6)
02-10-2013, 00:53 door Anoniem
"Techbench is gemaakt door technici, voor technici. <knip> Het product wordt op abonnementsbasis aangeboden en kost 376 euro per jaar."


de technici van tegenwoordig zitten op de salesafdeling
02-10-2013, 11:42 door Anoniem
Huh?

Een automatisch startende USB-stick zou tegenwoordig toch niet voor mogen komen bij een goed geconfigureerd systeem.

En USB-sticks met offline virusscanners zijn toch ook geen nieuwtje. De prijs is misschien wel nieuw.
02-10-2013, 15:36 door LightFrame
Het is geen anti-virus USB-Stick. Het zal vast veel soorten malware kunnen verwijderen maar een virus wordt wat lastiger.
03-10-2013, 08:10 door Anoniem
Door LightFrame: Het is geen anti-virus USB-Stick. Het zal vast veel soorten malware kunnen verwijderen maar een virus wordt wat lastiger.

Want een virus valt niet onder de noemer malware?
03-10-2013, 16:30 door Anoniem
Ik denk dat het de bedoeling is dat je hiermee boot.
De prijs..... pieww
07-10-2013, 13:04 door Nerd
meh, ik hou PC images bij van alle PC's, en aangezien ik altijd een 2e partitie maak met daar de data, restore ik gewoon de C:\ partitie en ben klaar in 10 minuten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.