image

BitTorrent werkt aan veilige serverloze chatdienst

woensdag 2 oktober 2013, 12:16 door Redactie, 4 reacties

De makers van BitTorrent, de populaire software om bestanden mee uit te wisselen, werken aan een veilige chatdienst waarmee gebruikers privé kunnen communiceren. "Alleen dit jaar zijn al 6 miljoen mensen getroffen door datalekken. Het recht op je eigen online gesprekken is geen gegeven, maar zou dat wel moeten zijn", zegt Catherine Meek.

Om veilig te kunnen chatten wordt nu BitTorrent Chat ontwikkeld. Hierbij wordt gedistribueerde technologie voor instant messaging ingezet. De software heeft als doelt dat gebruikers veilig, privé en gratis met elkaar kunnen communiceren. BitTorrent Chat bevindt zich nog in een zeer vroeg stadium, maar wie geïnteresseerd is kan zich nu al aanmelden.

Reacties (4)
02-10-2013, 15:27 door Anoniem
De software heeft als doelt dat gebruikers veilig, privé en gratis met elkaar kunnen communiceren.
Dit moet zijn:
De software heeft als doelt dat gebruikers iets veiliger, privé? = online (contradictio in terminis) en gratis met elkaar kunnen communiceren.
02-10-2013, 19:46 door KwukDuck
Het spijt me zeer, maar waarom zou ik een closed-source (+aanmelden??) product gaan gebruiken voor mijn online veiligheid als er tal van open-source alternatieven zijn die het zelfde bieden?
02-10-2013, 21:19 door Anoniem
Door KwukDuck: Het spijt me zeer, maar waarom zou ik een closed-source (+aanmelden??) product gaan gebruiken voor mijn online veiligheid als er tal van open-source alternatieven zijn die het zelfde bieden?

Even voor mijn info, welke alternatieven zijn dit dan?
03-10-2013, 17:56 door vimes
Door KwukDuck: Het spijt me zeer, maar waarom zou ik een closed-source (+aanmelden??) product gaan gebruiken voor mijn online veiligheid als er tal van open-source alternatieven zijn die het zelfde bieden?
Ik denk dat het aanmelden alleen voor de alfa versie en mischien ook de beta versie verplicht is.
Als het daarna niet anoniem wordt dan is het inderdaad kansloos.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.