image

Consument ziet tablet niet als laptopvervanger

woensdag 2 oktober 2013, 12:42 door Redactie, 7 reacties

De meeste consumenten zien de tablet niet als een vervanger van de laptop, zo blijkt uit onderzoek van marktvorser IDC. Bijna 59% van de deelnemers aan het onderzoek gebruikte zowel een laptop als tablet, waarbij de tablet ernaast werd gebruikt en niet als vervanging diende, zo meldt Computerworld.

Iets minder dan 9% van de 299 Amerikanen die aan het onderzoek deelnamen vindt dat een tablet de laptop kan vervangen. De laptop wordt vooral gewaardeerd en gebruikt voor het uitvoeren van belangrijke taken, zoals het doen van de belastingaangifte. Veel gebruikers zouden het nog niet fijn vinden om dat op een mobiel apparaat zoals een tablet te doen.

Mogelijkheden

Steeds meer tabletfabrikanten beginnen zich op de zakelijke markt te richten. Veel professionals zouden echter niet stilstaan bij de mogelijkheden die een tablet biedt. "Ze maken zich zorgen dat een tablet geen Flash ondersteunt of maar één app per keer kan openen", zegt analist Tom Mainelli.

Hij verwacht wel dat naarmate er meer jongeren de arbeidsmarkt betreden, de groep die alleen een tablet wil gebruiken zal groeien. Deze groep is namelijk met tablets opgegroeid en er daardoor meer mee bekend. Daarnaast zullen de mogelijkheden van tablets ook verder toenemen.

Reacties (7)
02-10-2013, 13:12 door Anoniem
"Hij verwacht wel dat naarmate er meer jongeren de arbeidsmarkt betreden, de groep die alleen een tablet wil gebruiken zal groeien. Deze groep is namelijk met tablets opgegroeid en er daardoor meer mee bekend. "

Tja, en tegen de tijd dat die jongeren op de arbeidsmarkt komen is het verschil tussen tablets en laptops al zo verwaterd, dat deze discussie geen enkel inhoudelijk nut meer heeft ;)
02-10-2013, 13:16 door Anoniem
Wow .... 299 Amerikanen in de steekproef. Totale USA-bevolking telt zo'n 316 miljoen mensen, dus trek uw conclusies maar :)
02-10-2013, 13:59 door potshot
tablets zijn gewoon kleredingen,een laptop met muis werkt vele malen beter, sneller en veel minder kans op mis-wijzen en klikken.
02-10-2013, 15:00 door Anoniem
Door Anoniem: Wow .... 299 Amerikanen in de steekproef. Totale USA-bevolking telt zo'n 316 miljoen mensen, dus trek uw conclusies maar :)
Je hebt duidelijk nog veel minder kaas gegeten van statistiek dan ik. Het is inderdaad geen grote steekproef, dus zal er best een forse foutmarge zijn. Maar niet zo groot dat je van die 9% opeens over de 50% heenschiet, de kans daarop is althans erg klein. Om de conclusie te trekken dat de meeste mensen de tablet niet als vervanger van de laptop zien is het nauwkeurig genoeg.

Speel hier eens mee om een idee te krijgen hoe dingen op elkaar inwerken bij steekproeven:

http://www.steekproefcalculator.com/steekproefcalculator.htm
02-10-2013, 16:22 door Anoniem
Had iemand dan gedacht dat ze de tablet wel als vervanger van de notebook zouden zien? Je kunt nu ook nog gaan onderzoeken of ze het ding als vervanger van hun telefoon, hun desktop computer, hun tv of hun camera zien. Uitkomst in alle gevallen waarschijnlijk: nee. Alles-in-een betekent immers ook Alles-in-een-keer-stuk, zodra het ene apparaat defect raakt. Idem met kwijt
02-10-2013, 16:52 door Anoniem
@Anoniem 15:00
De foutmarge is niet hoeveel het percentage zou kunnen afwijken, maar hoe groot de kans is dat de uitslag in z'n geheel niet klopt.
02-10-2013, 18:34 door Anoniem
Tja maar een tablet is toch helemaal niet om te werken?
Een tablet is leuk om een beetje te surfen of tv te kijken, of voor een kattebelletje naar je vriendin, maar als je
aan het werk bent en een document moet maken of een hoop gegevens invoeren in een bedrijfsapplicatie dan
ga je toch niet met een tablet klooien?

"Veel jongeren zijn gewend om met een scooter te rijden dus hij verwacht dat als die gaan werken dat dan de
vrachtwagens wel door scooters zullen worden vervangen". Jaja. Misschien om Pizza's rond te brengen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.