image

Schneier over de machtsstrijd op internet (video)

donderdag 3 oktober 2013, 14:38 door Redactie, 2 reacties

Op dit moment is er een strijd gaande over wie de macht op internet heeft en gecentraliseerde partijen zoals overheden en multinationals zijn aan de winnende hand. Dat liet beveiligingsgoeroe en cryptograaf Bruce Schneier onlangs tijdens TEDxCambridge weten.

Schneier sprak tijdens dit evenement over de strijd tussen gecentraliseerde partijen en gedistribueerde partijen, zoals hackers, activistische organisaties maar ook cybercriminelen. In eerste instantie gaf het internet macht aan deze gedistribueerde partijen. "Nu zijn de traditionele machthebbers terug en zijn ze aan de winnende hand", aldus Schneier. Die gaat in onderstaande video in op dit gevecht en wat voor gevolgen de uitkomst voor de maatschappij zal hebben.

Reacties (2)
03-10-2013, 15:18 door Anoniem
Ik heb het gevoel dat het nog erger is: het internet is volledig gekoloniseerd door Google. Ze kennen geen maat, ze willen alles en ze willen het alleen voor zichzelf. "Wij maken de wereld beter", zeggen ze, en ze bedoelen dat zij exclusief bepalen hoe die betere wereld er uitziet. Het mondt uit in een wereld van enerzijds consumenten en anderzijds wereldomspannende bedrijven. Je enige rechten zijn nog die je kunt vinden in de Terms of Use - die niemand leest.
03-10-2013, 23:15 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb het gevoel dat het nog erger is: het internet is volledig gekoloniseerd door Google. Ze kennen geen maat, ze willen alles en ze willen het alleen voor zichzelf. "Wij maken de wereld beter", zeggen ze, en ze bedoelen dat zij exclusief bepalen hoe die betere wereld er uitziet. Het mondt uit in een wereld van enerzijds consumenten en anderzijds wereldomspannende bedrijven. Je enige rechten zijn nog die je kunt vinden in de Terms of Use - die niemand leest.

Mooi gezegd; als kritiekloze lemmingen achter Facebook en Google aan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.