image

Symantec beste virusscanner voor bedrijven

zaterdag 26 mei 2012, 09:24 door Redactie, 3 reacties

Bedrijven die anti-virussoftware zoeken kunnen het beste voor Symantec kiezen, zo blijkt uit een test van het Duitse AV-Test.org. Het testorgaan testte acht zakelijke virusscanners, waarbij Symantec bovenaan eindigde. Net voor F-Secure en Kaspersky Lab. Trend Micro was de enige die een onvoldoende scoorde.

Voor de bescherming werd gekeken naar de bescherming tegen zero-day malware-aanvallen, detectie van malware uit de laatste drie maanden en detectie van zeer actieve malware. Bij het verwijderen van malware werd met actieve rootkits getest, die de scanners moesten detecteren en onschadelijk maken.

Systeembelasting
Voor de bruikbaarheid werden de scanners beoordeeld op de systeembelasting, false positives en onterechte waarschuwingen tijdens acties van de gebruiker. De tests vonden op een Windows 7 SP1 32-bit systeem plaats. In totaal konden de scanners achttien punten halen. Symantec scoorde er 16, terwijl F-Secure en Kaspersky Lab er 15,5 haalden.

Op het gebied van bescherming scoort alleen F-Secure de maximale score van zes punten. Voor herstel en verwijderen is het Kaspersky Lab dat de volledige score haalt. Voor bruikbaarheid was het alleen Symantec dat zes punten binnenhaalde. Hieronder het volledige overzicht.

Reacties (3)
26-05-2012, 20:45 door Anoniem
Wat tegenstrijdig met: http://www.security.nl/artikel/41612/1/BitDefender_ook_beste_virusscanner_op_Windows_7.html

Het zal dan wel in de 'systeembelasting' zitten. Anders weet ik het ook niet.
27-05-2012, 12:57 door Security Scene Team
leugen achtige bedrijf dat zijn reputatie weer probeert op te poetsen na de Anonymous source leak..
29-05-2012, 15:13 door Anoniem
Door Anoniem: Wat tegenstrijdig met: http://www.security.nl/artikel/41612/1/BitDefender_ook_beste_virusscanner_op_Windows_7.html

Het zal dan wel in de 'systeembelasting' zitten. Anders weet ik het ook niet.

Deze test gaat over de zakelijke applicaties, degene in de test die jij aan haalt gaat om de consumenten versies... daar zit het verschil in! :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.