image

DDoS-aanval op Shell, Apple en KPMG faalt

zaterdag 26 mei 2012, 11:34 door Redactie, 1 reacties

Een nieuwe hacktivistische groep genaamd TheWikiBoat zou gisteren aanvallen op Shell, Apple, McDonalds en andere multinationals uitvoeren, maar vooralsnog is geen enkele organisatie getroffen. Zelfs de FBI gaf een waarschuwing voor 'OpNewSon' af, waarbij zo'n 50 bedrijven het doelwit zijn.

"Deze operatie roept op tot online aanvallen in de vorm van Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen en het lekken van vertrouwelijke informatie", aldus de waarschuwing van de FBI.

Aanhangers
"Gebaseerd op onze ervaring, laten groepen als Anonymous en TheWikiBoat hun aanhangers de gebruiksvriendelijke LOIC-tool gebruiken, maar de meer ervaren hackers zullen tijdens deze aanvallen aanvullende tools gebruiken om bij de bedrijven in te breken en vertrouwelijke informatie te bemachtigen", aldus Ronen Kenig van Radware.

De aanvallers laten echter zelf via Twitter weten dat het niet zo wil vlotten met de aanvallen. "We zijn bezig om OpNewSon weer terug online te krijgen voordat het weekend voorbij is."

Reacties (1)
26-05-2012, 11:44 door Fwiffo
Ik vind het wel knap als ze een website kunnen hacken die plat ligt. Misschien verschillende servers binnen hetzelfde bedrijf??
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.