image

OpenDNS passeert 50 miljoen gebruikers

zaterdag 26 mei 2012, 11:00 door Redactie, 2 reacties

Meer dan 50 miljoen internetgebruikers gebruiken de DNS-servers van OpenDNS, zo heeft de aanbieder laten weten. Daarmee is het aantal gebruikers in twee jaar tijd verdrievoudigd. Het Domain Name System (DNS) is het systeem en netwerkprotocol dat op het internet gebruikt wordt om namen van computers naar numerieke IP-adressen te vertalen en omgekeerd. Het wordt voor alles gebruikt, van e-mails versturen tot chatgesprekken.

Systeembeheerders
OpenDNS verklaart de groei doordat het een snellere en betrouwbare DNS-service biedt dan veel internetproviders, waarvan de DNS-servers standaard door internetgebruikers worden gebruikt. Daarnaast filtert OpenDNS kwaadaardige websites en verkeer en biedt het systeembeheerders een eenvoudige manier om het lekken van vertrouwelijke gegevens te voorkomen.

"Systeembeheerders zijn dol op OpenDNS, omdat het een beveiligingsdeken biedt voor alle apparaten die over kabel- of WiFi-netwerken verbinding maken, zonder het downloaden van enige software of het kopen van aanvullende hardware", aldus de DNS-aanbieder.

Reacties (2)
26-05-2012, 17:39 door Anoniem
"Systeembeheerders zijn dol op OpenDNS, omdat het een beveiligingsdeken biedt voor alle apparaten ...."

Kan me voorstellen dat overheden en marketeers ook dol zijn op OpenDNS.

Een blik op de privacy policy leert dat de "beveiligingsdeken" niet zozeer bedoeld lijkt als sterke beveiliging tegen bovenstaande geïnteresseerden.
Als het bewaken van je privacy wordt steeds onmogelijker wordt maar er wel nog aan hecht, vraag ik me af of het verstandig is al je dataverkeer nog eens (extra) om te leiden langs één (commerciele) partij in een ander werelddeel.

Een versnipperde veiligheid aangaande privacy is misschien toch te verkiezen boven deze optie.
27-05-2012, 03:18 door Anoniem
OpenDNS levert inderdaad een redelijk 'beveilingsdeken' voor Internetverbindingen, maar een hoop mensen beseffen niet dat alle DNS requests van gebruikers bij OpenDNS opgeslagen worden.

Deze informatie kan onder de Patriot Act (zonder tussenkomst van een rechter), opgevraagd worden door de Amerikaanse veiligheidsdiensten. Dit geld trouwens voor elk Amerikaans bedrijf; Google, Apple, Microsoft etc.

Palatinux
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.