image

Versleutelde Android-smartphone vanaf 2014 verkrijgbaar

donderdag 10 oktober 2013, 14:07 door Redactie, 0 reacties

Vanaf juni 2014 is er een Android-smartphone verkrijgbaar waar veiligheid voorop staat. Het gaat om de Quasar IV. De makers van het toestel wilden eerst 3,2 miljoen dollar via crowdfunding op Indiegogo bij elkaar verzamelen, maar dat doel lijkt niet gehaald te gaan worden.

Met nog 8 dagen te gaan is er pas 60.000 dollar opgehaald. Vanwege de campagne en alle aandacht die de telefoon kreeg besloten echter verschillende leveranciers en bedrijven de ontwikkeling van de smartphone te ondersteunen en zal die nu ook echt gemaakt gaan worden, zo laten de ontwikkelaars weten. De Quasar IV Cipherphone draait op een quad-core 2,3Ghz processor, beschikt over 3GB geheugen en beschikt over versleutelde lokale opslag, alsmede 128GB versleutelde cloud-opslag.

Ninja's

Volgens de makers beschikt de Quasar IV over een revolutionair zelf-geauthenticeerd, asymmetrisch encryptiesysteem genaamd Quatrix. In het geval er met andere Quasar IV-gebruikers wordt gecommuniceerd, verifieert dit systeem de identiteit van de andere Quasar-gebruiker voordat er informatie wordt verstuurd.

De privé-identiteitssleutel is versleuteld op een hardware chip, waardoor ongeautoriseerde toegang tot de gegevens op het toestel "extreem lastig" is, aldus de makers. Het toestel gebruikt een combinatie van Android, Linux en de Quatrix encryptiesoftware als besturingssysteem. De Android-software is daarbij van een versleutelde laag voorzien die als aanvullende beveiliging moet dienen.

Bij de ontwikkeling van de smartphone dienden Ninja's als inspiratie. "In de digitale wereld waren privacy en security niet te bereiken, tot nu toe. Daarom hebben we onze inspiratie in een krijger gevonden die het onmogelijke doet." Net zoals een ninja onopgemerkt beweegt, verstuurt de Quasar gegevens ongedetecteerd.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.