image

Consument voelt zich veiligst online met desktop

donderdag 10 oktober 2013, 15:24 door Redactie, 0 reacties

Amerikaanse consumenten voelen zich het veiligst op internet als ze een desktop gebruiken, zo blijkt uit onderzoek onder 1100 Amerikanen dat door PayPal en de National Cyber Security Alliance werd uitgevoerd. De onderzoekers wilden weten hoe consumenten mobiele apparaten gebruiken.

Ook werd er gevraagd met welk apparaat mensen zich op internet het veiligst voelen. De desktop eindigt met 35,7% als eerste, gevolgd door de laptop met 26,4%. Op afstand volgen de smartphone (6,1%) en tablet (2,9%). 17,6% van de deelnemers aan het onderzoek had nooit met een smartphone of tablet gesurft en 11,3% kon geen keuze maken.

Mobiel betalen

Er werd ook onderzocht hoe consumenten tegen mobiel betalen aankijken. Dan blijkt dat 72% contant betalen zeer veilig vindt, op afstand gevolgd door het betalen met een credit- of debitcard in een winkel (24,4%) en online betalen op de laptop of desktop (16,5%). Het betalen via een smartphone is volgens slechts 6% zeer veilig.

Toch is veiligheid niet de voornaamste reden waarom consumenten niet mobiel betalen. 45,5% zit niet op dit soort diensten te wachten, terwijl 36,4% zich zorgen over de veiligheid maakt. 22% is bang dat als de smartphone verloren raakt of gestolen wordt, iemand anders er aankopen mee kan doen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.