image

Cybercriminelen verruilen Blackhole voor Whitehole

donderdag 10 oktober 2013, 14:51 door Redactie, 1 reacties

Nu de maker van een veelgebruikte cybercrime-toolkit is opgepakt, zoeken cybercriminelen naar alternatieven. Deze week arresteerden de Russische autoriteiten 'Paunch', de auteur van de Blackhole- en Cool-exploitkits. Via deze toolkits kunnen cybercriminelen ongepatchte internetgebruikers infecteren.

Eerder bleek uit cijfers van het Finse anti-virusbedrijf F-Secure dat de arrestatie van Paunch een grote impact had. Het aantal detecties van beide exploitkits kende na de arrestatie een sterke daling. De bende achter de Reveton ransomware zou inmiddels op een andere exploitkit zijn overgestapt, zo meldt SC Magazine.

Ransomware

De Reveton ransomware vergrendelt computers en verspreidt zich via lekken in Windows, browsers en browserplug-ins die niet door de gebruiker zijn gepatcht. In plaats van de Blackhole-exploitkit zou Reveton nu de Whitehole-exploitkit gebruiken om internetgebruikers aan te vallen.

Deze exploitkit werd in februari van dit jaar ontdekt. Klanten kunnen de WhiteHole exploit-kit inclusief verkeer van besmette computers voor verschillende perioden huren. Een week kost 200 dollar, terwijl klanten voor een maand 600 dollar kwijt zijn.

Reacties (1)
10-10-2013, 15:09 door Anoniem
Ik werk bij een helpdesk, en merk vandaag na een gigantische terugval in besmettingen deze week, dat Reveton inderdaad weer zo ongeveer terug is naar de gebruikelijke activiteit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.