image

Ex-bankmedewerker verdacht van overval met KVM-switch

vrijdag 11 oktober 2013, 16:29 door Redactie, 2 reacties

De Londense politie heeft drie mannen aangeklaagd wegens betrokkenheid bij de overval op de Barclays Bank waar middels een KVM-switch 1,3 miljoen pond (omgerekend 1,5 miljoen euro) werd gestolen. Onder de aangehouden mannen bevindt zich ook een voormalig medewerker van de bank.

Op 5 april van dit jaar rapporteerde Barclays Security de diefstal van 1,3 miljoen pond aan de politie. Er werd een onderzoek uitgevoerd, waarbij een computer werd gevonden waarop een KVM-switch met een 3G-router was aangesloten. Een KVM-switch (Keyboard, Video, Mouse) is een hardwareapparaat dat de gebruiker toelaat om meerdere computers via een enkel toetsenbord, monitor en muis te bedienen.

Diefstal

Het apparaatje was een dag eerder door een man aangebracht die zich als IT-engineer had voorgedaan. Tegenover het bankpersoneel had hij verteld dat hij de computers kwam repareren. In werkelijkheid plaatste hij de KVM-switch waardoor de bende op afstand geld naar verschillende bankrekeningen kon overmaken.

De bank zegt dat het een groot deel van het gestolen geld heeft teruggehaald. Eerder werden in deze zaak al acht mensen opgepakt, waarvan er vorige maand vier werden aangeklaagd. De nu aangeklaagde mannen moeten op 15 oktober voor de rechter verschijnen, zo meldt Bloomberg.

Reacties (2)
14-10-2013, 08:05 door Anoniem
Goed security beleid ;-)
15-10-2013, 15:18 door Anoniem
Wel lullig dat dit als overval gezien wordt, volgens mij is dit gewoon diefstal.
Ik ga dan ook heel hard lachen als de advocaat van een van de verdachte ervoor kan zorgen dat heel de zaak onontvankelijk wordt verklaard, maar ik ben (gelukkig) niet op de hoogte van de UK wetgeving, behalve dat ik gehoord heb dat je daar schuldig bent tot het tegendeel bewezen is in plaats van andersom. Fijne rechtsstaat...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.